• Novinky

            • Darujte Zaymuske 2% zo svojich daní!

            • Vážení rodičia.
              Dovoľujeme si Vás pozvať k spolupráci na zmene našej školy. Všetci vieme, že financovanie škôl štátom nedáva veľký priestor pre každoročné zveľaďovanie priestorov školy, jej vybavenia, i materiálneho zabezpečenia výchovno-vzdelávacieho procesu. Možnosť darovať 2% z daní je možnosťou pre rodičov, zamestnancov i podporovateľov školy pomôcť pri premene Zaymusky na "krajšiu a lepšiu školu"

              V hornom menu nášho webu nájdete v položke Viac v časti 2% dane návod. V mene všetkých žiakov Vám vyslovujeme veľké Pán Boh zaplať

            • English Competition for the 5th class

            • Aj v tomto školskom roku si naši piataci zmerali svoje sily v anglickom jazyku v súťaži, ktorá sa konala 14.februára 2022 na našej škole. Súťaž zorganizovali pani učiteľka Mgr. Korina Bieliková a pán učiteľ Mgr. Jakub Behrík, ktorí využili svoje poznatky zo štruktúrovaných kurzov v zahraničí Erasmus+ a do súťaže vniesli nové inovatívne prvky. Mgr. Korina Bieliková vytvorila úlohy, ktoré pozostávali z čítania s porozumením anglickej gramatiky a slovnej zásoby. Mgr. Jakub Behrík ich spracoval do kvízov, ktoré potom žiaci riešili online s využitím novej platformy.

              Keďže výsledky našich piatakov boli takmer vyrovnané, rozhodli sme sa udeliť dve druhé a dve tretie miesta. Výsledky:
              1. Roman Ondrušek - 5.A
              2. Eva Amalia Štelcer - 5.B a Karolína Užáková - 5.A
              3. Filip Hrkút a Dajana Surovčíková, obaja z 5.B

              Ocenenie za najúspešnejšiu riešiteľku získala Hanka Páleníková z 5.A.

              Knižné odmeny boli zakúpené v Oxford Books, ktoré naša škola získala za 1. miesto v medzinárodnej súťaži Deň Európskych jazykov organizovanou Radou Európy v Štrasburgu. Výhercom gratulujeme a účastníkom ďakujeme za aktívnu účasť na tejto súťaži. Mgr. Korina Bieliková

            • Hromnice

            • Obetovanie Pána, alebo ľudovo aj Hromnice, je cirkevný sviatok, ktorý sa slávi 2. februára. V tento sviatok sa oslavuje prinesenie Ježiša do chrámu na 40. deň po jeho narodení. V tento deň sa v chrámoch zvyknú posväcovať sviečky, ktoré sa nazývajú hromničky. Náš pán kaplán o. Michal vo vestibule školy posvätil sviečky, ktoré priniesli žiaci i učitelia. Ďakujeme chlapcom z 9.A Dávidovi Pilkovi a Matúšovi Ďaďovi za miništrantskú pomoc a Adamovi Danišovi za fotografie. Mgr. Mária Uhrová 

            • Vyhodnotenie aktivity "Poteš svojho učiteľa"

            • Milí Zaymusáci.

              V čase adventu a Vianoc sme Vás pozvali zapojiť sa do výzvy „Poteš svojho učiteľa.“ Sme veľmi radi, že sa do výzvy opäť zapojilo veľa z Vás. Mnohí ste pripravili občerstvenie, alebo ste potešili pani učiteľky, učiteľov, vychovávateľky, asistentky, špeciálne pedagogičky a psychologičky malými darčekmi. Pripájame aj niektoré z vašich fotiek.

              Okrem nich sme dostali aj pekné odozvy od našich učiteľov. Žiaci 4.B napríklad podľa pani učiteľky „vyzdobili triedu balónmi a tabuľu nápismi, nainštalovali cez interaktívnu tabuľu prezentačné obrázky v Power Pointe s textami o najlepšej učiteľke, pripravili pohostenie - a to všetko v tajnosti a samostatne.“ Žiaci 6.A zasa na Mikuláša vyčarili úsmev na tvári nielen svojej pani učiteľke, ale aj všetkým učiteľom, ktorí tam v ten deň učili.

              Ďakujeme zúčastneným za zapojenie sa do našej výzvy, pretože aj takýto malý darček vie potešiť srdce človeka. Vaša Žiacka školská rada.

            • Mladí ochranári z ŠKD

            • Ako sa staráme o zvieratká v zime už vieme aj my - deti z 2.B. O tom, čo chutí, je zdravé a pomôže prežiť zimu jeleňom, diviakom, kamzíkom a vtáčikom, sme si vypracovali krásny plagát, ktorý nám zdobí triedu. Dozvedeli sme sa užitočné informácie, čo patrí do kŕmidla pre zvieratká a čo im naopak škodí.

              Spolu s pani vychovávateľkou sme vyrobili jedlé kŕmidla pre vtáčiky, ktoré sme rozvešali na stromy na školskom dvore i v okolí našich domov. Dúfame, že vtáčikom budú naše dobroty chutiť. Mgr. Lucia Holešová

            • Duchovná obnova druhákov

            • V dňoch 19.1. a 26.1. sa v druháckych triedach konali duchovné obnovy pod vedením Mgr. Zuzany Tomašovej. Témou bol známy biblický príbeh o Noemovi a jeho korábe, o tom, ako zachránil všetky zvieratá. Deti zaujal nielen samotný príbeh, ale aj jeho prepojenie s bežnými situáciami detského života v dnešnom svete. Tvorivými aktivitami si deti spestrili samotný príbeh, o čom svedčia zábery na fotkách. Záverom duchovnej obnovy bola svätá omša, na ktorú sa už všetky deti veľmi tešili. PaedDr. Gabriela Bobuľová

            • Duchovná obnova ôsmakov

            • V dňoch 1.12. a 12.1. prebehla duchovná obnova ôsmakov, ktorú viedla pani učiteľka Zuzana Tomášová spolu s triednymi učiteľmi. Téma DO bola vskutku zaujímavá a pre deti prínosná. Po úvodnej spoznávacej „pavúčej“ aktivite sa žiaci pustili do výroby svojej vlastnej kocky so symbolmi oka, ucha, úst, ruky, nohy a srdca, do ktorej vkladali myšlienky o tom, ako môžeme niekomu robiť radosť. V prvom rade treba druhému venovať svoju pozornosť, mať vidiace oko, počúvajúce ucho, dávajúce ruky, nohy pripravené vždy pribehnúť na pomoc a otvorené srdce. A tak sme si spoločne odpovedali na otázky:

              V čom si ma niekto všimol tak, že ma to až prekvapilo? Ako si ja všímam iných? Kto a kedy mi zvyčajne venuje sústredenú pozornosť a počúva ma? Kedy som naposledy niekoho skutočne počúval? Kto to bol? Akými konkrétnymi skutkami mi niekto chcel urobiť radosť? Aké skutky používam na darovanie radosti a lásky ja? Sú moje ruky tvorivou silou vo vzťahu k ľuďom okolo mňa? Stalo sa mi, že niekedy niekto prešiel veľkú vzdialenosť len preto, aby bol so mnou? Kto to bol? Kedy som ja vyšiel v ústrety tomu, kto to naozaj potreboval? Kedy som navštívil niekoho starého, chorého, opusteného? Kedy sa cítim skutočne milovaná/ milovaný? Viem darovať seba z lásky a nič za to nechcieť? Kedy mi niekto povedal, že ma má rád? Kto to bol?

              Všetky odpovede na otázky ostali ukryté v kocke. Veľkú kocku, ktorú žiaci vyrobili spolu s učiteľmi, sme umiestnili do triedy tak, aby bola všetkým na očiach a aby nám pripomínala myšlienky z duchovnej obnovy. Je pripravená na ďalšie spoločné aktivity. DO sme ukončili spoločnou sv. omšou, ktorú vysluhoval pán kaplán Michal Tichý. Mgr. Tünde Halajová

            • Duchovná obnova siedmakov

            • Spoločne so siedmakmi sme skúmali a zamýšľali sa nad tým, čo znamená pozerať sa na ľudí okolo nás očami srdca. Rozprávali sme sa o tom, že je dôležité poHĽADAŤ v druhých dobro tak, ako ho aj v nás samých vidí Pán. Duchovnú obnovu sme zakončili sv. omšou, pred ktorou sme si očistili srdce vo sviatosti zmierenia, aby sme mali ochotu a odvahu pozerať sa na svet a na ľudí okolo nás Božími očami. Mgr. Zuzana Tomašová

            • Novoročné požehnanie školy

            • Po návrate z vianočných prázdnin čakala všetkých žiakov a zamestnancov malá slávnosť. Pán kaplán o. Michal požehnal vodu a následne nový Rímsky misál (liturgickú knihu). S pomocou ochotných miništrantov Dávida Pilka (9.A), Juraja Štefanca a Mateja Iwanieca (obaja 7.A) prešli po celej škole a požehnali nielen priestory tried, učební a jedálne, ale aj všetkých žiakov a zamestnancov školy. 

              Veríme, že Božie požehnanie nám všetkým pomôže byť lepšími ľuďmi a konať viac dobra. Nech každý, kto na pôdu Zaymusky vstúpi, je požehnaný a stane sa tiež požehnaním pre druhých.

            • Karanténa vybraných žiakov z tried 7.A, 7.B, 8.A, 8.B

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku PCR testu žiaka je skupina žiakov tried 7.A,B, 8.A,B (ktorí sa nezúčastňujú lyžiarskeho výcvikového kurzu) na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 24.2.2022 do 27.2.2022 (vrátane). Uvedení žiaci v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa triedy 3.B

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 3.B na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 19.2.2022 do 22.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Preventívne prerušenie prezenčného vyučovania tried 7.A, 7.B, 8.A, 8.B

            • Z dôvodu prevencie pred šírením ochorenia COVID-19 pred plánovaným lyžiarskym kurzom týchto tried riaditeľ školy PRERUŠUJE prezenčné vyučovanie v triedach 7.A, 7.B, 8.A, 8.B Cirkevnej základnej školy Romualda Zaymusa, ul. R. Zaymusa 3, 010 01 Žilina, od 17.2.2022 do 18.2.2022 (vrátane). Rozhodnutie RŠ je v prílohe.

              V tomto čase bude žiakom zabezpečené dištančné vzdelávanie. Žiaci týchto tried budú automaticky odhlásení zo stravovania v ŠJ.

              Vedenie školy odporúča žiakom týchto tried, aby sa počas dištančného vzdelávania zdržiavali hromadných podujatí, ktoré by pre nich znamenali zvýšené riziko ochorenia na COVID-19. V prípade ochorenia informujte vedúceho lyžiarskeho výcviku Mgr. Blasbalga.

            • Karanténa triedy 9.B

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 9.B na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 16.2.2022 do 20.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa tried 2.A, 2.B, 7.A, 8.A

            • Z dôvodu pozitívnych výsledkov AG samotestov žiakov sú triedy 2.A, 2.B, 7.A a 8.A na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 14.2.2022 do 16.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedených tried v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutia riaditeľa školy sú v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu! 

              Ak vaše dieťa spĺňa podmienku Výnimky z karantény, vypíšte toto tlačivo cez Edupage, aby sme prípadne mohli zmeniť dištančnú výuku na prezenčnú pre tie triedy, v ktorých je výrazná väčšina žiakov s výnimkou z karantény.

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa triedy 9.A

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 9.A na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 10.2.2022 do 14.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa triedy 6.C

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 6.C na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 9.2.2022 do 12.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa triedy 3.B

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 3.B na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 8.2.2022 do 12.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa triedy 8.B

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 8.B na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 8.2.2022 do 12.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Karanténa triedy 2.A

            • Z dôvodu pozitívneho výsledku AG samotestu žiaka je trieda 2.A na základe rozhodnutia riaditeľa školy, po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiline, v domácej karanténe od 3.2.2022 do 7.2.2022 (vrátane). Žiaci uvedenej triedy v daných dňoch prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie riaditeľa školy je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali školu a svojho pediatra. Každý použitý Ag samotest nahláste cez Edupage. Dodržujte čas uvedený v príbalovom letáku na odsledovanie výsledku samotestu!

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

      • Kontakt

        • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
        • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur 0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková 0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová 041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru 0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková 0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková 0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00 Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa: 0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň 0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
        • Ul. R. Zaymusa 3 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37813056
        • DIČ: 2021670849
        • EDUID: 100009217
      • Prihlásenie