• Novinky

            • Zápis - Zaymuska víta budúcich prvákov!

            • Zápis - Zaymuska víta budúcich prvákov!

              V dňoch 7. a 8. apríla sme v Zaymuske privítali prvú skupinu našich budúcich prváčikov. Počas zápisu nám predviedli svoju šikovnosť a nebojácnosť. Popasovali sa s úlohami, ktoré však hravo zvládli. Za odvahu a preukázané vedomosti boli odmenení medailou, diplomom, sladkosťou i malým darčekom.

              Zápis na našu školu pokračuje aj v dňoch 28. a 29.4.2022, vždy od 14:00 do 17:00. Ak ste zvedaví na Zaymusku, modernú školu v centre mesta s kresťanskými hodnotami a výbornými vzdelávacími výsledkami, príďte k nám zapísať svoje dieťa.

              Príďte a presvedčte sa! Tešíme sa na Vás!

            • Krajské kolo recitačnej súťaže ...a Slovo bolo u Boha...

            • Dňa 28.3. sme sa vybrali do Ružomberka reprezentovať našu školu v krajskom kole recitačnej súťaže ...a Slovo bolo u Boha... Súťaže sa zúčastnilo 6 žiačok - 3 tri dievčatá z I. stupňa a 3 z II. stupňa.

              Prežili sme veľmi príjemné popoludnie obohatené o umelecký zážitok z prednesov kresťanskej literatúry.  Navyše naše ,,Zaymusáčky“ zožali veľký úspech. Všetkým srdečne blahoželáme a sme radi, že nachádzame aj na našej škole nadšencov, ktorí sú ochotní vo svojom voľnom čase nacvičovať recitáciu. Taktiež sa chceme poďakovať všetkým pani učiteľkám, ktoré ich obetavo pripravovali a pomáhali im. Našim víťazkám držíme palce na celoslovenskom kole. Mgr. Barbora Parízeková 

              Výsledky:

              1.miesto za prednes poézie v I.kategórii získala Katarína Černická zo 4.B  

              1.miesto za prednes prózy v III.kategórii získala Kristína Čižmáriková zo 7.A

              2.miesto za prednes prózy v I.kategórii získala Michaela Rybárová z 2.B

              3.miesto za prednes poézie v II.kategórii získala Mária Elisabeth Berki zo 6.A

              Natália Hrušková zo 4.B a Nela Čerňanská z 5.B  získali pamätný list

            • Slávik Slovenska

            • Po dvoch rokoch odmlčania sme s potešením uvítali ďalší ročník speváckej súťaže „Slávik Slovenska 2022“. Na našej škole sa dňa 13.4. uskutočnilo školské kolo. Víťazi triednych kôl interpretovali ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska a predviedli svoje spevácke zručnosti.  Popoludnie sa nieslo v duchu oslavy ľudovej piesne, ktorá je súčasťou slovenského ľudového folklóru. Víťazom blahoželáme! PaedDr. Gabriela Bobuľová

              1. Kategória 

              1. Helena Kukučiková  1.B

              2. Jozef Humaj  2.B

              3. Rebecca Carla Mayerčak  3.B

               

              2. Kategória 

              1. Anna Kukučiková  4.B

              2. Anna Mária Martinková  5.B

                  Jakub Škorvánek  5.B

              3. Agáta Bergerová  5.A

            • Pomoc Ukrajincom

            • Ťažká situácia na Ukrajine trápi nielen nás dospelých, ale aj naše deti. Žiaci zo 4.B  sa rozhodli aspoň trochu pomôcť Ukrajincom, ktorí našli dočasné útočisko na Slovensku. Aktívne zareagovali na výzvu o pomoc od dobrovoľníkov z Centra pomoci na Poštovej ulici 1.

              Deti doma upiekli bábovku, doniesli z domu drogériu, potraviny, tašky a dáždniky. Tie osobne odniesli a odovzdali v centre pre potreby vojnových utečencov.

              Naši žiaci mohli na vlastné oči vidieť, ako si vďační Ukrajinci odnášali ich dary a osobne si vypočuli aj dojemné slová vďaky priamo od týchto ľudí.

              Na ceste späť sme spolu obdivovali farebných kaprov a zároveň sme si preopakovali učivo z prírodovedy o rybách a vodnom spoločenstve, ktoré aktuálne preberáme. Mgr. Gabriela Rašková

            • ŽILINA TOUR

            • 1. apríla sa trieda 7.A vybrala do mesta, aby mohla sprevádzať svoje pani učiteľky Korinu Bielikovú a Zuzanu Zbínovú po meste Žilina, nie však po slovensky, ale po anglicky. Pani učiteľky im pripravili program celej TOUR a pracovné listy, do ktorých si zapisovali poznámky a dopĺňali údaje, ktoré sa dozvedeli od spolužiakov.

              Prvá skupina si pripravila niekoľko faktov o minulosti i súčasnosti historických kultúrnych pamiatok a taktiež ďalšie dôležité informácie.
              Každú budovu sme si zblízka pozreli. Navštívili sme Dom umenia Fatra (the House of Arts Fatra), Kostol sv. Barbory (the Church of St. Barbora), Bábkové divadlo (the Puppet Theatre), Radnicu (the Old Town Hall) a ďalšie zaujímavé budovy. O Rosenfeldovom paláci (Rosenfeld's Palace) sme sa dozvedeli nielen z hľadiska jeho histórie, ale navštívili sme aj výstavu Bábky v podkroví. Dozvedeli sme sa, ako funguje bábkové divadlo, aké druhy bábok existujú, akú funkciu má v divadle režisér či dramaturg.

              Prvá skupina nám potom po anglicky predstavila dôležité inštitúcie v meste, ako sú Polícia, Požiarna zbrojnica, Žilinská diecéza, Žilinská univerzita a iné. Nakoniec všetci spolu spoznávali historické meštiacke domy na Mariánskom námestí (Marian's Square). Zisťovali, kde sa nachádzala prvá žilinská lekáreň, alebo kde kedysi býval gróf Rákoczi.
              Strávili sme pekný deň v historickom centre a potvrdili sme, že naše mesto je naozaj krásne, plné zaujímavých pamiatok a histórie. Mgr. Korina Bieliková

            • Krížová cesta učiteľov

            • V rámci duchovnej obnovy učiteľov Zaymusky sme sa vydali na púť do Bitarovej. V areáli miestnej "kalvárie" sme počas krížovej cesty vyniesli svoje starosti a prosby až na vrchol, pod kríž s ukrižovaným Ježišom.

              Počas jednotlivých zamyslení pri zastaveniach krížovej cesty sme rozjímali nad myšlienkami sv. Don Bosca o učiteľoch, ich poslaní, o ich trápeniach a o ich najväčšom vzore - o Nebeskom Učiteľovi.

              Bolo pre nás nesmiernym potešením, že sme v závere krížovej cesty mohli stretnúť aj našu dlhoročnú kolegyňu Milku Friščákovú a stráviť s ňou aspoň krátku chvíľu vďaky a radosti.

              Prajeme všetkým, aby zažili hlbokú radosť z Ježišovho veľkonočného Vzkriesenia a aby sa nenechali zavaliť rôznymi starosťami a strachmi, pretože On už zvíťazil... 

              PS: Pozrite si pozorne druhú fotku! Chvíľu sme mali naozaj nečakanú spoločnosť... :-)

            • Úspech na okresnom kole chemickej olympiády

            • Dňa 25.3.2022 sa naša žiačka Anastázia Urdová z 9.A triedy zúčastnila okresného kola chemickej olympiády, kde získala krásne 4. miesto. Stázke úprimne blahoželáme! Mgr. Patrícia Pastorková

            • Expert geniality show 2021/2022

            • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže pre žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ Expert geniality show. Žiaci súťažili vo viacerých oblastiach a témach. Piatim žiakom sa podarilo svojím umiestnením v prvej štvrtine najúspešnejších žiakov získať titul TOP Expert.

              Najväčší úspech a titul Experta získala v téme Mozgolamy Alenka Bálintová z 8.B, ktorá sa umiestnila na 10. mieste zo 661 súťažiacich a v téme Päť jazykov kultúry sa na 14.mieste z 1176 súťažiacich umiestnila Mária Elisabeth Berki zo 6.A.

              Všetkým súťažiacim gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov. Mgr. Janka Bálintová

            • Dejiny Európy v Bábkovom divadle v Žiline

            • Dňa 24. 3. sa žiaci šiesteho až ôsmeho ročníka zúčastnili na divadelnom predstavení Dejiny Európy v Bábkovom divadle v Žiline. Divadelné predstavenie nám naznačilo odpoveď na otázky, ktoré sú jeho lajtmotívom: Kde sa to všetko začalo, odkiaľ sme prišli a kam vlastne patríme - my, Európania? Prečo sa dejiny neustále opakujú, hoci ľudia sa rodia noví? Inscenácia Dejiny Európy je inšpirovaná knihou Dejiny Európy pre deti spisovateľa Jacquesa Le Goffa a naozaj urobila z historických udalostí zážitok pre všetky zmysly. Od doby bronzovej až po moderné dejiny a uvedomenie si, že obraz ďalšieho storočia tvoríme práve my. Z divadla sme odchádzali plní dojmov. Mgr. Jakub Behrík, Mgr. Dominika Várošová

            • Po stopách času

            • Na hodinách občianskej náuky sa žiaci 6.B a 6.C triedy vybrali do mesta. Nebola to však len prechádzka, spolu s putovným vagantom spoznávali históriu nášho mesta, ktorú rozprávajú jednotlivé historické pamiatky Starého Mesta v Žiline. Zistili, kedy bola vybudovaná ich škola, dozvedeli sa o veľkom požiari, objavili, kde sídlila najstaršia žilinská lekáreň, a pripomenuli si, aká povesť sa viaže k Burianovej veži. Ani netušili, koľko zaujímavostí ešte v sebe skrýva mesto, ktoré poznajú. Mgr. Dominika Várošová, Mgr. Jakub Behrík

        • Kontakt

          • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
          • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur 0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková 0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová 041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru 0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková 0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková 0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00 Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa: 0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň 0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
          • Ul. R. Zaymusa 3 010 01 Žilina Slovakia
          • IČO: 37813056
          • DIČ: 2021670849
          • EDUID: 100009217
        • Prihlásenie