• Novinky

            • Plavecký výcvik piatakov

            • V dňoch od 2.10. do 18.10.2023 sme absolvovali so žiakmi 5. ročníkov plavecký výcvik, ktorý viedol Klub plaveckých športov Nereus. Žiaci mali možnosť sa naučiť základy plávania a niektorí sa zdokonalili v rôznych plaveckých štýloch. Uvedeného výcviku sa zúčastnilo 45 žiakov. Do budúcna by bolo dobré, aby sa uvedeného plaveckého výcviku zúčastnilo viac detí, nakoľko plávanie v súčasnej dobe patrí medzi základné ľudské zručnosti.

              Mgr. Pavol Blasbalg

            • Vyhodnotenie zberu papiera

            • Počas septembra sa na našej škole konal zber papiera. V minulom týždni sme vyhodnotili a odovzdali odmeny pre najaktívnejších žiakov, ktorí priniesli najviac kilogramov.
              1. miesto – Tomáš Kubany  – 1.C – 246 kg  
              2. miesto - Andrej Baričík - 2.B - 204 kg
              3. miesto – Petra Gavláková – 8.B – 175 kg
              4. miesto – Vanesa Patajová  – 7.A  a Matej Hujík  8.C  147 kg
              Najlepšia trieda: 1.C – 372,5  kg
              Najlepším zberačom a najlepšej triede blahoželáme!
              Celkovo naši žiaci doniesli 2 295 kg.

            • SLADKÁ POMOC 2023

            • Sladká pomoc je misijnou iniciatívou, ktorou motivujeme k pomoci pre mládež a deti v misijných krajinách. Každý, kto chce pomôcť, preukazuje tak solidaritu s Cirkvou na celom svete. Čistý zisk z kampane smeruje do projektov, ktoré spravuje Pápežské misijné dielo detí.

              Predajná cena čokoládky je 1 euro.  Od zajtra – pondelok 23.10. - si ich môžete opäť zakúpiť aj na našej škole u svojich katechétov.

              Viac o konkrétnej pomoci sa dozviete na stránkach PMD - https://misijnediela.sk/sladka-pomoc/

              Mgr. Ivana Kačurová

            • S Ružencovou Pannou Máriou v ŠKD

            • Mesiac október je zasvätený Ružencovej Panne Márii. Deti s pani vychovávateľkami sa v tomto mesiaci modlia jeden desiatok ruženca a svoje prosby spoločne vkladajú do rúk našej Matičke. Deti si v ŠKD vyrábali ružence rôznymi  technikami, pri ktorých použili rôzne materialy, ako cestoviny, korálky, gaštany a iné. Vychovávateľka Lucka Holešová nám pripravila rôzne omaľovánky a ďalšie nápady na výtvarné spracovanie tejto témy – S Ružencovou Pannou Máriou v ŠKD. Krásne práce sme vystavili vo vestibule školy, aby nám pripomínali prítomnosť Panny Márie v našich životoch.
              Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Deň duševného zdravia na Zaymuske

            • Dňa 10. októbra sme si aj v našej škole pripomenuli Svetový deň duševného zdravia. Žiaci sa mohli vyjadriť v ankete a odpovedať na otázky: Čo ti vie vylepšiť deň? Čo ti pomáha byť v pohode? Podarilo sa nám vyzbierať 111 odpovedí v podobe papierových nezábudiek. Počas tohto dňa školská psychologička pripravila besedu o duševnom zdraví pre žiakov 7. ročníka. Hlavným cieľom aktivít bolo upriamiť pozornosť na dôležitosť duševného zdravia a na možnosti starostlivosti oň.
              Mgr. Anna Bašková

            • Spoločné popoludnie 4.B triedy

            • Po dlhom a náročnom období predchádzajúcich rokov pandémie COVID-19 sme sa ako rodičia 4.B takmer nepoznali. Na návrh našej pani triednej učiteľky, PaedDr. Gabriely Bobuľovej, sme sa stretli v piatok 6. 10. 2023 na krásnom mieste - na Paľovej búde.
              V priateľskej atmosfére si deti zašportovali spolu s rodičmi a tiež spoločne pripravili chutné občerstvenie. Každý sa snažil priložiť ruku k dielu. Prišli sme takmer všetci, nikto nechcel „sklamať“ svoje dieťa, nakoľko deti už dlhšie snívali o spoločnom stretnutí pani učiteľky, rodičov a spolužiakov. Súťažili sme i zabávali sme sa, oteckovia so svojimi synmi podali vyrovnaný futbalový zápas a učili sa s nimi pripraviť drevo a založiť oheň. Dievčatá sa snažili ukázať svoju zručnosť pri podávaní prvej pomoci svojim mamám. Veselo nám bolo, keď sme si potom pri ohníku zaspievali a šli hľadať poklad.

              Čas ubiehal veľmi rýchlo, napriek tomu tento slnečný a teplý októbrový deň ostane v našich srdciach navždy. Všetci dúfame, že takéto krásne chvíle budeme môcť v spoločnom kruhu s našou pani učiteľkou zažiť ešte raz v tomto roku.

              rodičia žiakov 4.B triedy

            • Európsky deň jazykov 2023 na I. stupni

            • Do osláv Európskeho dňa jazykov sa zapojili aj naši prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci. Učili sa počítať od jeden do päť v piatich rôznych jazykoch, a to po holandsky a taliansky s pani učiteľkou Dominikou Várošovou, po španielsky s pani učiteľkou Monikou Mikovou a po francúzsky a fínsky s pani učiteľkou Korinou Bielikovou. Okrem toho sa dozvedeli zaujímavé informácie o každej krajine, v ktorých sa daným jazykom hovorí. Takto mohli zistiť, že niektoré jazyky sú podobné a niektoré zas celkom odlišné. Po každom nadobudnutí danej slovnej zásoby si zaspievali a melodicky počítali od jeden do päť na melódiu známej pesničky We will rock you, ktorú upravili naši šikovní žiaci Matias Vrábel zo 6. A (bubny) a Matej Martinka z 9. B (gitara). Zopakovali si aj počítanie po anglicky so spevom, keďže po anglicky sa už čísla učili so svojimi pani učiteľkami angličtiny na hodinách.

              A že na našej naši žiaci radi spievajú, dokonca v rôznych jazykoch, si môžte pozrieť na tomto videu: https://youtu.be/YGPrX5UsH1g.

              Celé podujatie pripravila pani učiteľka D. Várošová v spolupráci s pani vychovávateľkou J. Bielečkovou, účastníčkami štruktúrovaných kurzov Erasmus+.

            • Európsky deň jazykov 2023 na II. stupni

            • Aj tento rok sa naša škola zapojila do Európskeho dňa jazykov a svojimi podujatiami sa pripojila k ďalším 45 členským štátom Rady Európy (https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/28354/language/sk-SK/Default.aspx). Cieľom tohto dňa je poukázať na to, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu. Tento rok boli do aktivít zapojení všetci žiaci našej školy.

              Pre žiakov 5., 6. a 7. ročníka bolo pripravených deväť workshopov v deviatich rôznych európskych jazykoch, na ktorých žiaci spoznávali a učili sa slovnú zásobu farieb. Učili sa po česky, francúzsky, grécky, maďarsky, nemecky, poľsky, španielsky, švédsky a taliansky. Popritom každý z učiteľov pripravil doplňujúce aktivity, ktoré súviseli nielen s farbami, ale zahŕňali aj fenomény typické pre danú krajinu.

              Pani učiteľka I. Kačurová pripravila pre žiakov cviky s farebnými kruhmi „hula hoop“ a zaujímavosti o krvných skupinách na hodine českého jazyka, ktoré sa naučili s pani asistentkou P. Krištofíkovou. Na francúzštine žiaci rozdeľovali francúzske makrónky podľa farieb s pani učiteľkou K. Bielikovou. Na gréčtine tancovali tanec s pani asistentkou M. Kubincovou a súťažili s lentilkami. S pani učiteľkou T. Halajovou na maďarčine vyrábali farebnú rubikovú kocku a zatancovali si maďarský čardáš. Na nemčine s pani učiteľkou J. Sedliakovou spoznávali všetky krajiny hovoriace po nemecky a aj si v tomto jazyku zarapovali. Pani učiteľka S. Valčová na poľštine zapojila žiakov do „Kubkowa“ orchestra s farebnými pohárikmi a naučila ich po poľsky ľudovú pesničku „Hej, sokoły“. Pani učiteľka M. Miková pripravila pre žiakov pravé španielske hry a hádanky s farbami na hodinu španielčiny. Na švédčine s pani učiteľkou Z. Zbínovou riešili farebné rébusy a hádanky. S pánom učiteľom J. Behríkom na taliančine objavovali počas interaktívnych hier „typické talianske veci“ plné farieb. Pozrite si nás na tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=ObAE4vcR1LM.

              Žiaci 8. a 9. ročníka mali v ten deň matematiku v anglickom jazyku, materiály pripravila pani učiteľka Z. Smolková. Pani učiteľka K. Križňanová na duchovnej obnove so žiakmi 8. C predstavila modlitbu Otčenáš v desiatich európskych jazykoch. Pani učiteľka D. Várošová a Ľ. Malichová mali pripravené kvízy https://edl.ecml.at/.

              Materiály a videá boli spracované pod vedením pani učiteľky Zdenky Smolkovej, ktorá využila získané poznatky na kurze Erasmus+. Toto podujatie bolo pripravované aj vďaka materiálom, ktoré boli získané na štruktúrovaných kurzoch v zahraničí v Írsku a na Malte.

              Mgr. Korina Bieliková

            • Beh pre najmenších – Preteky o Pohár primátora mesta Žilina

            • Dňa 6. 10. 2023 sa na Námestí Andreja Hlinku v krásne a slnečné doobedie konalo tradičné športové podujatie, organizované pod záštitou mesta Žilina. Stretli sa tam mladí športovci z 1. – 4. ročníkov, aby si zmerali svoje bežecké a vytrvalostné schopnosti so svojimi rovesníkmi z iných škôl v behu na 400 m. Naši malí Zaymusáci húževnato bojovali o získanie čo najlepšieho umiestnenia.

              Z piatich rozbehov (v jednom rozbehu bolo cca. 10 detí),  v kategórii 1. a 2. ročníka sa však do finálovej dvanástky nepodarilo postúpiť ani jednému z našich žiakov. Konkurencia bola naozaj veľká a silná!

              V kategórii 3. a 4. ročníkov sa najlepšie umiestnil a z piatich rozbehov do finále postúpil Rastislav Lučivňák zo 4. B triedy. Do cieľa bežal ako šiesty finalista, čo bolo veľmi dobré umiestnenie, vzhľadom na veľký počet súperov.

              V kategórii dievčat, kde bolo súťažiacich tiež „ako maku“, prišlo konečne veľké prekvapenie a naša favoritka nesklamala! Vysoká a talentovaná športovkyňa Lujza Fedorčíková, tiež zo 4. B triedy, vyhrala ako prvá  svoj rozbeh a suverénne postúpila do finálovej dvanástky. Predbehla všetky svoje súperky a cieľom prebehla s prehľadom opäť ako prvá! Bol to neuveriteľný a krásny zážitok. Všetci sme boli šťastní a hrdí na našu Lujzičku. Získala pre našu školu vzácne zlato a Pohár primátora mesta.

              Gratulujeme jej, ďakujeme a prajeme jej ešte veľa športových úspechov.

              Mgr. Eva Jančanská

            • Žilinčania sa bavia futbalom!

            • Sever proti juhu – futbalový turnaj škôl, amatérskych športových  klubov a milovníkov futbalu.

              Počas celého dňa 29. 9. sa na Námestí Andreja Hlinku zišlo veľké množstvo futbalových hráčov rôzneho veku, od tých najmenších až po dospelých, pre ktorých je tento šport záľubou.

              Hlavným cieľom tohoto športového podujatia, ktoré sa konalo pod záštitou mesta Žilina, bola samozrejme podpora a motivácia detí, no aj dospelých, k športovaniu a pohybu. Zároveň tak bolo možné všetkým opäť pripomenúť, že aj takto sa dá tráviť voľný čas a tiež, že pohyb je veľmi dôležitou súčasťou každého človeka  a vedie k zdravému, aktívnemu životnému štýlu.

              Žiacke futbalové družstvá zo severu mesta si pomerali svoje futbalové zručnosti s futbalistami z južnej časti mesta. Každý vyhratý zápas priniesol bod pre jednu alebo druhú stranu.

              Ako to nakoniec dopadlo a ktorá časť mesta v tomto súboji vyhrala, môžete zistiť v miestnych novinách. Pre nás boli dôležitejšie jednotlivé zápasy, ktoré sme sa snažili odohrať čo najlepšie a prispieť tak k výhre severu, za ktorý sme hrali.

              Ako prví, hneď zrána, sa stretli naši piataci a šiestaci proti CZŠ sv. Gorazda. Zápas sa nám vôbec nevydaril, súper nás zaskočil svojou výbornou hernou taktikou a prehrali sme 5:0. Veľmi to chlapcov mrzelo a smutní sa museli s prehrou zmieriť. Aj taký je šport.

              O hodinu neskôr nastúpili na umelú trávu ďalší naši futbalisti, deviataci v kategórii 7. – 9. ročníka, proti škole ZŠ Dolná Trnovská a tí teda fakt nesklamali! Napravili neúspech prvého zápasu výhrou 4:1! Bola som na nich veľmi pyšná. Hrali naozaj skvelo a potvrdili svoje futbalové zručnosti, ktorými nás úspešne reprezentovali už v nižších ročníkoch a vyhrávali jeden zápas za druhým.

              Čerešničkou na torte boli naši malí futbalisti v kategórii 3. – 4. ročníka. V treťom zápase našej školy sa naši žiaci ukázali ako veľkí bojovníci a hrali, ako o život. A tak ZŠ Gaštanová z Bytčice počas hry nemala šancu. K bráne sa dostala len málokedy a utŕžila prehru 1:0.

              Celkové skóre našej školy v turnaji sa zlepšilo a prispeli sme tak k tomu, aby bol futbal severu bližšie k víťazstvu. Veľmi sme sa tešili z výhry. Blahoželám všetkým a ďakujem za reprezentáciu školy na tomto skvelom podujatí. Športu zdar!

              Mgr. Eva Jančanská

            • Beh zdravia na Bôriku

            • Krásne jesenné počasie sme využili dňa 29. 9., aby sme zorganizovali športovú súťaž Beh zdravia, ktorá sa konala v parku na Bôriku. Deti z ročníkov 1.  4. si zmerali svoje sily vo vytrvalostnom behu, ktorého dĺžka bola primerane prispôsobená veku detí. Žiaci si tiež vyskúšali rozložiť svoju výdrž v behu na dlhšiu trať. Víťazi boli odmenení a všetkým zúčastneným sme slávnostne zaskandovali výkrikom: Huráááá, huráááá, huráááá!"
              Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Svetový deň mlieka v ŠKD

            • V dňoch 27. – 28. 9. 2023 sme si v ŠKD pripomenuli Svetový deň mlieka v školách.  

              V ŠKD sme sa venovali tejto téme jednotlivo po oddeleniach. Realizovali  sme v oddeleniach rôzne aktivity a zábavné súťaže s použitím mliečnych výrobkov.
              Deti tento deň oslávili slávnostným prípitkom mlieka a urobili sme ochutnávku všetkých dostupných ochutených druhov mlieka a mliečnych výrobkov, od syrov po jogurty a iných. Potom deti začali tvoriť – vyrábali pekné projekty, reklamy, plagáty, koláže a nápadité reklamy na mliečne výrobky. 

              Zaujímavosťou bola aj ukážka dojenia kravičky v oddelení vych. Holešovej, ktorá s deťmi pripravila maketu kravičky a vemienka (gumená rukavička naplnená mliečkom). Deti si vyskúšali dojenie mliečka z vemienka tak, ako to robili v minulosti naše  babičky. Zažili tak veľké dobrodružstvo.

              Veríme, že aj vďaka Svetovému dňu mlieka v školách, naše deti nevynechajú mlieko a mliečne výrobky zo svojho stravného lístka. Ako sa nám pracovalo si môžete pozrieť vo fotogalérii.

              Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Pasovanie prvákov v ŠKD za Zaymusáčikov

            • Dňa 26. 9. sa konala v telocvični slávnostná pasovačka prvákov za čestných členov ŠKD – za Zaymusáčikov. Pasovanie  detí 1. A  triedy viedla vych. Remeková, 1. B  vych. Bielečková a detí z 1.C  vych. Pavlačičová.

              Podmienkou „pasovania“ bolo zdolávanie rôznych športových a zábavných disciplín, ako sú preskoky cez lavičku, slalomový beh okolo kolkov, prenášanie prekážky z kruhu A do kruhu B a skákanie cez prekážkovú dráhu. Všetky tieto disciplíny deti za búrlivého povzbudzovania spolužiakov hravo zvládli a prežívali pri súťažiach radosť z vlastného úspechu a pocit spolupatričnosti a nadšenia z úspechu svojich spolužiakov.

              Na záver pani vychovávateľky deti slávnostne pasovali a ocenili medailou a sladkou odmenou.

              Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Žilinská plavecká štafeta 2023

            • ňa 21. 9. sme sa zúčastnili plaveckej štafety, ktorá sa konala v Mestskej krytej plavárni v Žiline. Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu mali  možnosť si zaplávať osobné rekordy vo vytrvalostnom plávaní. Štafety sa zúčastnilo 22 žiakov a spolu naplávali 31 600 metrov.
              Ďakujeme im za reprezentáciu školy.
              Mgr. Pavol Blasbalg

            • Biela pastelka 2023

            • Aj v tomto roku sa Zaymuska pripojila k finančnej zbierke, v ktorej sa na celom Slovensku usilujeme pomôcť ľuďom so zrakovým postihnutím. Dobrovoľníci z 9.A, Kristína, Karolína, Vanessa, Matej, Ondrej a Juraj, trpezlivo oslovovali žiakov i učiteľov, vysvetľovali ciele zbierky a všetkým darcom rozdávali biele pastelky - symbol kampane. Pomocníci z 5.B zasa sprevádzali spolužiakov počas prekonávania prekážkovej dráhy za pomoci bielej palice, ukazovali im knihy písané v slepeckom písme, stroj na písanie Braillovho písma i pomôcku na triedenie ponožiek pre nevidiacich... Aj im všetkým patrí veľké poďakovanie za kvalitný priebeh tohtoročnej kampane.
              Okrem samotnej zbierky sme zorganizovali aj dve besedy. Na prvom stupni žiakom rozprávala o svojom živote a o živote nevidiacich Mgr. Monika Porubčanská, na druhom stupni to bol Ing. Matej Králik so zrakovým postihnutím.

              Na prvom stupni nevidiaca Monika žiakom vysvetlila, že už od svojich siedmich rokov chodila na internátnu školu v Levoči, kde bola nútená učiť sa postarať sa sama o seba. Učila sa Braillovo písmo a predviedla nám ho na špeciálnom písacom stroji. Napriek svojmu hendikepu sa naučila lyžovať, plávať aj korčuľovať. Bolo zaujímavé počúvať, aké dôležité je pamätať si, kde si čo odložila, aby to tam potom aj našla. Biela palica je pre ňu ako predĺžená ruka. Pracuje ako masérka. Do práce chodí s kolegyňou a domov s asistentkou. Sama by cestu nezvládla, lebo po ceste by musela zdolať veľa križovatiek. Monika žiakom ukázala dvojaké hodinky - ručičkové, na ktorých prstami dokáže nahmatať ručičky, a digitálne, ktoré keď stlačí, povedia jej čas. Predviedla nám aj pomôcku, ktorú si dáva na pohár, keď do neho leje tekutinu. Keď je pohár plný, prístroj zapípa. Ukázala nám aj pomôcku, ktorá jej doslova povie, akej farby má oblečenie. Videli sme aj hru Človeče, nehnevaj sa pre nevidiacich. Niektorí žiaci si mohli vyskúšať, aké je to pohybovať sa so zavretými očami pomocou bielej palice. Milá a múdra bola jej odpoveď na otázku, ako spozná, či je človek dobrý alebo zlý. Jej odpoveď bola - jednoducho, podľa reči.

              Druhý hosť, Matej Králik, je slabozraký a porozprával žiakom o svojej životnej skúsenosti, ako sa mu žije s takýmto hendikepom. Už v detstve mu diagnostikovali postupné zhoršovanie zraku a rapídne sa to prejavilo v čase, kedy pracoval ako stredoškolský učiteľ angličtiny. Bol to preňho veľký šok, ale vďaka Únii slabozrakých a nevidiacich sa dostal na špeciálnu školu v Levoči, kde sa naučil všetky veci, ktoré sú teraz pre jeho fungovanie nevyhnutné. Musel sa naučiť čítať Braillovo písmo, kráčať s bielou palicou, rekvalifikoval sa tam na masérske povolanie. Ukazoval nám pomôcky, bez ktorých sa nepohne, napr. lupu s mnohonásobným zväčšením, špeciálne upravený počítač pre slabozrakých a iné... Okrem toho, že nám ukázal pomôcky, ktoré mu uľahčujú život, odovzdal nám aj dôležité posolstvo, a to - nevzdávať sa a aj napriek hendikepu sa radovať zo života. Pripomenul nám, že je dôležité mať stále svoje koníčky. Bol druhý na Majstrovstvách Slovenska v šachu pre nevidiacich a slabozrakých, stále je členom divadelného súboru, hrá v skupine Dizraeli a natáča videoklipy a programuje webstránky. Cestuje po svete, štyri roky pracoval ako masér v kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach. Jeho život výrazne zlepšila podpora zo strany Únie, ktorá organizuje zbierku Biela pastelka. Aj vďaka štedrosti ľudí v tejto zbierke sa mohol pripraviť na život s postihnutím. O tom, že takýto život môže byť plnohodnotný, šťastný a veselý, sa presvedčili piataci, ktorých Matej naučil ukazovačku I say L, O, V, E.

              Obom hosťom sme veľmi vďační za svedectvo ich života a vyprosujeme im a ich rodinám hojné Božie požehnanie.

              Mgr. Monika Miková, Mgr. Eva Kucharová, Mgr. Ivana Kačurová

            • Zažili ulicu inak

            • V piatok 22. 9.  žiaci 4. A a 3. B triedy v rámci Európskeho týždňa mobility radi podporili myšlienku uzatvorenia ulice pre motorové vozidlá pred Mestským úradom v Žiline. Akcia ZAŹI ULICU INAK  začala maľovaním dopravných prostriedkov a značiek na chodník. Žiaci si na mini dopravnom ihrisku vyskúšali jazdu na bicykli a na kolobežke pod dohľadom mestských policajtov a rôzne zábavné športové aktivity: streetball, futbal, šach, stolný tenis. V tvorivých dielničkách vyrábali náramky a odlievali drobné výrobky z vosku. Zapojili sa aj do vzdelávacích aktivít Slovenskej agentúry životného prostredia a triedili odpad. Sledovali tiež kaskadérske vystúpenie Samuela Hlavatého spojené s autogramiádou.

              Odmenou za účasť na aktivitách im bola cukrová vata, sladkosti a drobné darčeky. Dopoludnie plné zážitkov ukončili divadelným predstavením modernej verzie rozprávky Tri prasiatka, v podaní Divadla zo šuflíka.
              Mgr. Anna Beňová, Mgr. Janka Možutíková

            • Pomôžme nevidiacim a slabozrakým na Slovensku

            • Aj v tomto roku sa Zaymuska pridáva k podpore nevidiacich a slabozrakých prostredníctvom verejnej zbierky Biela pastelka 2023.

              V piatok 22.9. nás nájdete vo vestibule školy, kde si počas prestávok môžete prísť vyskúšať chodenie so zaviazanými očami a s paličkou, akú používajú nevidiaci. Budete si môcť prezrieť knihu napísanú Brailovým písmom. Zaujímavý bude i písací stroj, na ktorom text v Brailovom písme vzniká. Videli ste už hru Človeče nehnevaj sa pre nevidiacich? Toto všetko na vás čaká v piatok počas prestávok vo vestibule školy.

              Zároveň máte možnosť podporiť ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím dobrovoľným finančným darom, za ktorý získate od našich šikovných dobrovoľníkov symbolický darček - bielu pastelku.

              Mgr. Ivana Kačurová

            • Začal jesenný zber papiera

            • Od 19.9. do 25.9. bude na školskom ihrisku pristavený kontajner, kam môžete prinášať (alebo privážať) zviazané a menom+triedou+váhou označené balíky papiera. Každé ráno od 7:30, v stredu už od 7:00, bude zhruba do 8:30 otvorená brána na školský dvor. 

              Odovzdaný balík nahláste (meno, trieda, váha) vy alebo vaše deti na vrátnici, alebo napr. cez Edupage triednemu učiteľovi. Ak nenájdete bránu otvorenú, balíky môžete nechať aj na vrátnici školy.

              Podarí sa nám pokoriť 2,5 tony a prekonať tak zber z minulého roku? Verím, že áno!!!

              Mgr. Radoslav Kačur, riaditeľ školy

      • Kontakt

        • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
        • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur 0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková 0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová 041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru 0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková 0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková 0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00 Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa: 0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň 0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
        • Ul. R. Zaymusa 3 010 01 Žilina Slovakia
        • IČO: 37813056
        • DIČ: 2021670849
        • EDUID: 100009217
      • Prihlásenie