• Novinky

            • Pomôžme nevidiacim a slabozrakým

            • Aj v tomto roku sa Zaymuska zapája do kampane „Biela pastelka“. Kampaň bude v našej škole prebiehať v PIATOK 20. 9. 2024. Opäť budeme mať vo vestibule školy pripravené ukážky pomôcok, ktoré využívajú nevidiaci. Žiaci si budú môcť okrem iného vyskúšať, aké je to prejsť nejakú trasu s palicou pre nevidiacich.

              Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Ľubovoľnou finačnou podporou pomôžete zlepšíť život nevidiacich a slabozrakých ľudí. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Viac o kampani nájdete na stránke bielapastelka.sk.

              Za akúkoľvek podporu vám ďakujeme. S úctou, koordinátorka kampane na škole, Mgr. Ivana Kačurová

            • Zber papiera už len do pondelka 16.9.2024

            • Vážení rodičia.

              Zberná nádoba na papier bude v pondelok na ihrisku už len ráno, zhruba do 9:00 hod. Prosíme vás, ak ešte máte doma (alebo v práci) nejaký papier do zberu - privezte ho v pondelok ráno. Aj takto pomôžete získať škole nejaké finančné prostriedky, ktoré sa využijú znova len pre vaše deti...

              Vopred ďakujeme a prajeme požehnaný víkend. S vďakou, Mgr. Radoslav Kačur

            • Účelové cvičenie V. – IX. ročníkov

            • 6. septembra 2024 naši starší žiaci absolvovali po dlhých a určite aj na zážitky bohatých letných prazdninách účelové cvičenie. V rekordnom počte 226 žiakov sme formou pohybových, športových a rekreačných hier rozvíjali a upevňovali všeobecné pohybové schopnosti a telesnú zdatnosť a kondíciu.

              Naším hlavným cieľom bolo žiakov na začiatku roka opäť motivovať k aktívnemu pohybu, športu a podporiť záujem o pohyb aj u takých žiakov, ktorí podceňujú a zanedbávajú dôležitú úlohu športových aktivít, ktoré vo veľkej miere ovplyvňujú ideálny a harmonický rozvoj osobnosti mladého človeka.

              Miestom realizácie obsahu a cieľa účelového cvičenia bol lesopark v Žiline. Vzhľadom na vysoký počet zúčastnených, sa žiaci rozdelili na dve skupiny. Podľa miesta určenia sa každá skupina presunula na konkrétne stanovištia, kde pre nich boli pripravené aktivity, hry a súťaže.

              V. a VI. ročníky spolu so VII. A triedou sa v lokalite lesopark Chrasť zamerali na rozvoj kondície a orientácie v teréne. Žiaci, ktorí boli rozdelení do 4 6 členných skupín, mali za úlohu hľadať v lesnom poraste na základe rôznych indícií krabičky, tzv. kešky, v ktorých boli kontrolné pojmy týkajúce sa SNP a popis ďalšieho postupu v teréne. Žiakom sa uvedená aktivita veľmi páčila, niektorí však mali menší problém sa v teréne orientovať. Najúspešnejší súťažiaci boli žiaci boli z V. B triedy, s názvom tímu Príšery, druhé miesto obsadili žiaci zo VI. B, z tímu Impossible, a tretie miesto obsadili taktiež žiaci zo VI. B s tímovým názvom Reprezentanti. Chceli by sme sa veľmi poďakovať za asistenciu pánovi učiteľovi Jakubovi Behríkovi.

              VIII. a IX. ročníky spolu so VII. B triedou súťažili o prvenstvo v športových hrách v lesoparku na ihriskách Paľovej búdy. Turnaje vo futbale, v basketbale a vo volejbale mali aj svojich víťazov. Prvenstvo vo futbale získali žiaci IX. B, v basketbale žiaci IX. C a finálový zápas vo volejbale VIII. A a IX. A sa bohužiaľ neodohral pre nedostatok času. Všetkým blahoželáme!

              Veríme, že všetci, ktorí mali aj napriek veľkej horúčave chuť a boli odhodlaní bojovať o víťazstvo, aj tí, ktorí si prišli len tak z chuti zašportovať, si prišli na svoje a veríme, že každý mal radosť nielen z pohybu, ale aj z toho, že sme sa opäť po dvoch mesiacoch stretli a spoločne strávili príjemný čas.

              Mgr. Eva Jančanská, Mgr. Pavol Blasbalg

            • Začiatok nového školského roku

            • Milí žiaci, vážení rodičia, ctené kolegyne a kolegovia, vážený pán kaplán, otec Zdenko.

              S radosťou vás vítam na začiatku nového školského roka. Prvý deň v škole je pre nás všetkých vždy vý­ni­močný – je plný nových možností, výziev a očakávaní. Je výnimočný pre učiteľov, pre rodičov, pre žia­kov. Najviac to však prežívajú asi naši najmenší žiaci. Prváci tu u nás začínajú novú životnú cestu – cestu vzdelávania. Nebude to ale iba cesta získavania vedomostí. Zaymuska, naša a teraz aj vaša škola, je viac než len miestom, kde sa učíme čítať, písať a počítať. Je aj miestom, kde sa učíme žiť s Bohom. Prajem vám, aby ste tu našli dobrých kamarátov a vaše pani učiteľky, nech sa stanú vašimi druhými mamami. Prosím všetkých, aby svojich najmenších spolužiakov privítali na Zaymuske hlasným potleskom!

              Milí prváci. Čo všetko budete na Zaymuske prežívať - o tom by vám vedeli rozprávať všetci vaši starší spolužiaci, a hlavne deviataci. Tí sú na Zaymuske posledný rok a už o pár mesiacov ich čaká jeden z najdôležitejších kro­kov v ich doterajšom živote – dostať sa na svoju vytúženú strednú školu. Deviataci, veľmi vám prajem, aby sa vám to všetkým podarilo, a aby ste úspešne využili na prijímačkách to, čo ste sa od svojich učiteľov na Zaymuske naučili. Vaši mladší spolužiaci sa za vás budú modliť, a už teraz vás určite povzbudia svojím potleskom!

              V tomto školskom roku prišlo na Zaymusku aj do vyšších ročníkov veľa nových žiakov. Prosím vás všetkých, aby ste ich prijali v triedach s láskou a podporou, aby si tu rýchlo našli nových priateľov. Pomôžte im, aby ich začiatok v novej škole bol čo najlepší, a aby tu našli bezpečné a podnetné miesto pre život a pre rozvoj svojich talentov. A vy, noví žiaci Zaymusky, buďte milí k svojim novým spolu­žia­kom, vážte si možnosť študovať na Zaymuske a podeľte sa s nami všetkými o svoje radosti i starosti.

              Rád by som dnes oslovil aj všetkých rodičov a poďakoval im za dôveru a neoceniteľnú podporu. Rodina je pre nás všetkých základom, z ktorého čerpáme silu a motiváciu. Bez vašej podpory a spolupráce by sme toho veľa nedosiahli. Spoločne s vami tvoríme spoločenstvo Zaymusky, ktoré stojí pri vašich deťoch a podporuje ich v rozvoji nielen ako študentov, ale aj ako dobrých a zodpovedných ľudí.

              Milí učitelia. Vy ste sprievodcami svojich žiakov na ceste učenia a rozvoja ich osobnosti. Ďakujem vám za vašu trpezlivosť, oddanosť a inšpiráciu. Váš prístup môže ovplyvniť budúcnosť týchto mladých ľudí viac, než si často uvedomujeme. Povzbudzujte ich, podporujte a pomáhajte im nájsť ich vlastnú cestu k poznaniu. Týmto v škole vítam, aj novým, či staronové pani učiteľky: z materskej dovolenky sa k nám vracia pani asistentka Miška Strýčková a po ročnej prestávke aj pani asistentka Zuzana Bukovinská. Vítam u nás novú školskú psychologičku, pani Veroniku Sukupovú, aj novú angličtinárku, pani Katarínu Labajovú. Prosím, aby ste aj ich privítali a podporili svojím potleskom!

              Keď si spomínate, minulý rok bol rokom osláv 20. výročia založenia Zaymusky – cirkevnej školy. Mali sme krásny kultúrny program, a konali sa viaceré verejné podujatia. Verím, že si spomienky na uplynulý rok nadlho uchováte, pretože ste na nich vy, Zaymusáci, pod vedením svojich učiteľov predviedli veľa krásnych vecí. Na nový školský rok máme nový plán. Chcem, aby sme sa všetci inšpirovali myšlienkou - "zatiahni na hlbinu"! Čo tým konkrétne myslím?

              Dve veci: 1) na hlbinu vo vzdelávaní – celý školský rok sa snažte, aby ste šli do hĺbky vo všetkom, čo robíte. Či už ide o matematiku, jazyky, šport alebo umenie – dajte do toho všetko. Verím, že každý z vás má v sebe potenciál dosiahnuť veľké veci. 2) na hlbinu vo vzťahoch – k sebe, k druhým, k Bohu. Neostávajte len na povrchu, ale nebojte sa ísť do hĺbky: hľadať, objavovať a rozvíjať svoje talenty, schopnosti a hodnoty, ktoré každému z vás Boh daroval. Nebojte sa komunikovať a spolupracovať so spolužiakmi a učiteľmi, dôverovať si navzájom, a nečakať iba na to, kto urobí niečo pre vás! Buďte vy tými, čo začnú pomáhať a konať dobro prví! A nezabudnite nikdy na Boha. Prichádzajte na ranné sväté omše, prichádzajte cez prestávky do kaplnky, rozprávajte sa s Bohom o svojich starostiach i radostiach... A On vám bude vždy nablízku!

              Milí žiaci, milí kolegovia. S veľkou vďakou za každého člena našej školy, a s nádejou na úspešný a požehnaný školský rok, nám všetkým prajem veľa radosti, trpezlivosti a odhodlania. Nech je tento školský rok pre nás všetkých plný úspechov, radosti z učenia, nových objavov a prehĺbenia vzťahov s Bohom, i medzi sebou navzájom. Spolu to dokážeme!

              Ďakujem za vašu pozornosť a školský rok 2024/2025 je týmto oficiálne otvorený!

              Mgr. Radoslav Kačur, riaditeľ školy

            • Ponuka krúžkov v šk. roku 2024/2025

            • Vážení rodičia,

              v školskom roku 2024/2025 si môžete uplatniť vzdelávací poukaz dieťaťa z nasledovnej ponuky záujmových krúžkov. Návratku si preberú žiaci spolu so vzdelávacím poukazom dňa 10. 9. 2024.

        • Kontakt

          • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
          • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur
            0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková
            0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová,PhD.
            041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru
            0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková
            0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková
            0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00
            Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa:
            0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň
            0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
          • Ul. R. Zaymusa 3
            010 01 Žilina
            Slovakia
          • IČO: 37813056
          • DIČ: 2021670849
          • EDUID: 100009217
          • Sponzorský účet školy: SK52 5600 0000 0003 0374 3012
        • Prihlásenie