• Novinky

            • Školský zájazd do Viedne

            • 12. júna 2024 sa niektorí žiaci 7. a 8. ročníka vybrali za hranice všedných školských dní aj za hranice Slovenska. Mnohí z nich sa učia nemecký jazyk a využili možnosť spoznať s nami hlavné mesto Rakúska – nádhernú historickú Viedeň.

              Najskôr sme navštívili zámok Schönbrunn s jeho prekrásnymi záhradami a výhľadom na mesto. Neskôr sme sa presunuli do historického centra a pozreli sme si so sprievodcom najznámejšie pamätihodnosti mesta (Viedenskú štátnu operu, Palác Hofburg, Umelecko-historické múzeum, Prírodovedné múzeum, Parlament, Viedenskú radnicu, Rakúske národné divadlo, Dóm sv. Štefana a ďalšie). Prešli sme sa aj krásnymi viedenskými parkami a na záver sme navštívili Prírodovedné múzeum so svojimi unikátnymi exponátmi.

              Už cestou naspäť sme spriadali plány, na ktoré krásne miesta by sme sa mohli vybrať v novom školskom roku.

              Mgr. Jana Sedliaková

            • Aj tento rok sme vyhrali výlet do Tatralandie!

            • 25. 6. 2024 sme mali krásny slnečný deň plný zážitkov a dobrodružstiev. Oplatilo sa bojovať v súťažiach až do konca. Odmena stála za to, bolo nám super!
              Naši úspešní športovci, víťazi vo vybíjanej 3. a 4. ročníkov, a naše zlaté dievčatá, ktoré tiež vyhrali turnaj vo vybíjanej 5. a 6. ročníkov, za čo sme im už dávnejšie blahoželali, si dnes spoločne so žiakmi 9. ročníka, ktorí úspešne a pravidelne reprezentovali našu školu počas celej školskej dochádzky, užili svoju odmenu a prežili úžasný pobyt vo vodnom areáli v srdci Liptova, v Tatralandii.

              Dlho budeme na tento deň spomínať a naše nezabudnuteľné zážitky a spomienky nám vždy budú pripomínať, že sa oplatí bojovať až do konca, nevzdávať sa a že každá prekážka sa dá zdolať, keď sa veľmi chce. A hlavne nám bude pripomínať to, že za každou snahou dosiahnuť cieľ, usilovnosťou a odvahou, príde aj odmena.

              A to je cieľom športu. Vychovávať a motivovať našu mládež k aktívnemu životu, pohybu, stanovovaní si reálnych cieľov, zdravým ambíciám a hlavne, aby mali radosť z toho, čo robia pre rast a rozvoj svojich pohybových, ale aj duševných vlastností.   

              Účastníci výletu za odmenu:

              3. – 4. ročník, 1. miesto vo vybíjanej: D. Ledaj, L. Fedorčíková, M. Okresa, P. Szöke, Š. Rabatin, D. Macek, M. Benikovský, N. Kubaliaková, R. Lučivňák, P. O. Johanník.

              5. – 6. ročník, 1. miesto vo vybíjanej: V. Barčiaková, E. Šottníková, Z. Brezániová, T. Čarnecká, M. Kocifajová, A. Baránková, A. Rendová, A. Bašteková, D. Ďaďová.

              9. ročník, reprezentácia v plávaní, atletické športy: J. Štefanec, O. Hrnčiar, A. Hulman

              Mgr. Eva Jančanská

            • Turnaj vo vybíjanej v ŠKD

            • V týchto pekných slnečných dňoch sa v ŠKD uskutočnil turnaj vo vybíjanej 3. a 4. ročníkov. Žiaci si medzi sebou zmerali sily a zasúťažili si. Turnaja sa zúčastnili triedy 3.A, 3.B, 3.C, 4.A a 4.B. Všetci sa veľmi snažili a podali dobré výkony. 
              Výsledky turnaja: Spomedzi 3. ročníkov získala 1. miesto 3.B. Vo 4. ročnikoch 1. miesto získala 4.B. Gratulujeme!
              Zároveň chcem vyzdvihnúť a zagratulovať k úspechu žiakom 3. – 4. ročníka, ktorí reprezentovali našu školu na Školskej športovej lige Mesta Žilina vo vybíjanej a umiestnili sa na krásnom 1. mieste spomedzi žilinských škôl. Gratulujeme! 
              Za odmenu idú žiaci na výlet do Tatralandie.
              vych. Monika Remeková

            • Na návšteve v Diecéznej charite sv. Vincenta

            • Nedávno sme mali možnosť navštíviť Charitný dom sv. Vincenta, do ktorého môžu prichádzať ľudia bez domova a tí, ktorí potrebujú pomoc. Počas predaja Valentínskej pošty sme vyzbierali sumu 23,50 eur, ktorá bola určená na pomoc pre chudobných. Za tieto peniaze sme nakúpili instantné polievky a zaniesli do Charitného domu sv. Vincenta. Stretli sme sa s veľmi vďačným personálom zariadenia, ktorý nám rád o všetkom porozprával a ukázal celé zariadenie.

              Charitný dom sv. Vincenta poskytuje služby pre všetkých, ktorí to veľmi potrebujú: nocľaháreň, nízkoprahové denné centrum, stredisko osobnej hygieny, základné a špecializované sociálne poradenstvo, zber a výdaj šatstva pre klientov, teplé jedlo – polievku – a ďalšiu pomoc.

              Ďakujeme všetkým, ktorí tak ochotne pomáhate. 

              Mgr. Katarína Križňanová

            • U sestier Matky Terezy

            • V uplynulých dňoch sme navštívili sestry Matky Terezy, ktoré sa v našom meste starajú o tých najchudobnejších. Pri tejto príležitosti sme im odovzdali finančný dar 300,00 eur, ktoré sa vyzbierali ešte počas Zaymusáckych vianočných trhov. Sestry sa veľmi potešili darovanej sume a všetkých darcov veľmi pekne pozdravujú.
              Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k tomuto šľachetnému činu. 
              Mgr. Katarína Križňanová

            • Little Red Riding Hood

            • Posledný deň klasického vyučovania žiaci 1. – 5. ročníka strávili vo veselej nálade a po anglicky. Zúčastnili sa divadelného predstavenia v anglickom jazyku, ktoré si pre nich pripravili žiaci zo 6.A triedy. Vybrali si klasickú rozprávku Červená čiapočka, po anglicky Little Red Riding Hood.

              Texty sa nielen naučili, ale samy si ich aj vytvárali a dopĺňali. Spoločne sa podieľali aj na réžii tohto predstavenia. Zistili sme spolu, že dramatizácia na našej hodine angličtiny priniesla aj niekoľko výhod. Žiaci si zlepšili nielen komunikačné zručnosti, ale aj schopnosti, t. j. pohotovo reagovať v nepredvídateľných situáciách, plynulo rozprávať, viesť dialógy a pri komunikácii správne využiť aj neverbálny prejav. Z hľadiska didaktiky najväčším plusom je odbúravanie strachu z rozprávania pred publikom, v tomto prípade dokonca v cudzom jazyku.

              Celou rozprávkou nás sprevádzali Butterfly Dianka Jamborová a Ladybird Timka Tatarková. Hlavných úloh sa zhostili Little Red Riding Hood Lili Žilinčárová a Wolf Danko Turský. V rozprávke nesmeli chýbať Granny Vika Matsiuk, Mum Simonka Škulavíková a Dad Aurelko Kudrík, ktorý program otvoril a aj ukončil. Nesmieme zabudnúť na Hunter Artem Semka a Cousins Nelka Mráziková a Viki Jakubcová. O hudobný doprovod sa postaral Matias Vrábel.

              Veľmi sa tešíme, že sa všetkým divadelné predstavenie páčilo a veríme, že v budúcnosti sa pridajú so svojím divadelným príspevkom aj ďalšie triedy.

              Ing. Zuzana Zbínová

            • Deň Zaymusky 2024

            • 380 návštevníkov, 32 workshopov, 90 litrov gulášu, 230 kusov palaciniek a tri kolá penovej šou! Tieto čísla z posledného Dňa Zaymusky z 8. júna však ani zďaleka nevystihujú úžasnú atmosféru, ktorá počas celého dňa na Zaymuske panovala!

              Športové disciplíny, úlohy na postreh, pamäť, rýchlosť i šikovnosť, tvorivé workshopy, lukostreľba i súboj na kladine... Deti aj rodičia sa v nádhernom slnečnom počasí v plnom nasadení zabávali, súťažili spolu a spoznávali seba, spolužiakov, iných rodičov i učiteľov v netradičných situáciách. Vyvrcholením programu celého dňa bola penová šou, počas ktorej sa deti vybláznili v osviežujúcich penových oblakoch.

              Okrem troch desiatok našich súčasných žiakov i absolventov, ktorí pomáhali tridsiatke zapojených pedagógov, v tomto roku pomáhala pri organizácii aj jedenástka dobrovoľníkov – rodičov. Ďakujeme gulášnikom rodičom Chochulovcom, Hnátovcom a pánovi Holešovi, pri basketbale pomáhajúcom p. Mintálovi, pri prvej pomoci p. Birčákovej, pri skrášľovaní tváre p. Kremnickej, za palacinky pani Hroncovej, za pomoc pri registrácii p. Bálintovi a za pomoc pri občerstvení p. Maceášikovej.

              Ďakujeme aj všetkým vám, ktorí ste na spoločné agapé priniesli zo svojich sladkostí, či slaností. Ďakujeme za vašu dobrú náladu, s ktorou ste prišli, a ktorú ste šírili ďalej. Ďakujeme aj všetkým, ktorí sa vytrvalo a s dôverou modlili za bezdaždivé počasie a požehnaný priebeh nášho rodinného stretnutia, i všetkým, ktorí akokoľvek prispeli na toto dielo. Veľké Pán Boh zaplať!

              Touto poslednou veľkou akciou sme oficiálne ukončili celoročné oslavy 20. výročia vzniku cirkevnej školy. Prichádzajúci školský rok chceme "zatiahnuť na hlbinu". V štúdiu a v práci, vo vzťahoch medzi sebou navzájom i k Bohu. Pripraviť sa na prichádzajúcu zmenu školského systému a obsahu vzdelávania.

              Posledné poďakovanie venujem predovšetkým úžasným učiteľom, ktorí každý deň v škole obetavo pracujú pre im zverené deti. Bez ich nadšenia a ochoty by nebol ani tento Deň Zaymusky. Kolegovia, kolegyne, som na vás (na nás) hrdý a veľmi sa teším na všetko, čo spolu ešte s Božím požehnaním dokážeme.

              Mgr. Radoslav Kačur

            • Ocenenie otcom biskupom

            • Každoročne sa v Katedrále Najsvätejšej Trojice uskutočňuje slávnostné oceňovanie najlepších žiakov Žilinskej diecézy otcom biskupom Tomášom Galisom za výborný prospech, reprezentáciu školy a svedectvo kresťanského života. Tento rok bola medzi ocenenými zaslúžene aj naša žiačka Mária Elisabeth Berki z 8. A. V Katedrále ju na slávnosti sprevádzali rodičia, učitelia aj spolužiaci. 

              Marienka je nielen výborná žiačka, ktorá dostala do daru veľa talentov, ale aj dobrá kamarátka a spolužiačka. Mnohí ju určite poznáte z nášho školského speváckeho zboru, z rozhlasového krúžku, z recitačných súťaží alebo olympiád, je veľmi aktívna aj v žiackej školskej rade. Je nám veľkou cťou, že Marienka je súčasťou Zaymusky. Onedlho opustí brány našej školy a my jej z celého srdca želáme, aby bola aj naďalej úspešnou a trpezlivou študentkou a hlavne takým skvelým človekom, akým je teraz. 

              Mgr. Jana Sedliaková

            • Posledná návšteva MiniZOO v tomto školskom roku

            • V júni deti z ŠKD boli poslednýkrát navštíviť zvieratká v MiniZOO. Vedúci Róbert Štofko nás opäť srdečne privítal a urobil nám úžasný výklad o zvieratkách žijúcich v tejto MiniZOO a tiež nám porozprával, ako sa treba o zvieratká starať. Deti videli zvieratká na vlastné oči, dokonca pán Štofko dovolil deťom v jeho prítomnosti niektoré zvieratká aj chytiť a spoznať tak ich kožu. Deti sa tak dotkli hadov, jašteríc, korytnačiek a najväčšej suchozemskej korytnačky menom Tank, ktorej toto meno právom prináleží, pretože patrí medzi najväčšie korytnačky žijúce v tejto MiniZOO. Tú pán Štofko pustil voľne sa pohybovať pomedzi deti.

              Deti sa veľmi potešili opičke Koko, ktorá sa pred nimi predvádzala a ukázala svoje lezecké schopnosti. Tiež videli medvedíka čistotného, králiky, dikobraza, ktorého mohli kŕmiť orieškami priamo z ruky. Zoznámili sa s leguánom zeleným a s lemurom. Škrekotom nás privítal aj nádherný papagáj, s ktorým si deti rezko zacvičili a vonku ich čakali lamy a nádherné mačky, ktoré tu žijú a s ktorými sa deti veselo pohrali. Odchádzali sme naplnení krásnymi zážitkami a novými informáciami o zvieratkách. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu v novom školskom roku.

              Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Medzinárodný deň detí v ŠKD

            • Medzinárodný deň detí sme slávili v ŠKD o čosi neskôr, a to 7. 6. 2024 v parku na Bôriku. Tento deň sa niesol pod názvom Deň plný hier a zábavy. Pani vychovávateľky pripravili deťom na jednotlivých stanovištiach hry a súťaže, kde nebolo cieľom vyhrať, ale najmä sa dobre zabaviť. Deti súťažili v rôznych disciplínach, napr.  v kohútích zápasoch, skokoch vo vreci, nosení loptičky na lyžičke pri zdolávaní prekážky, slalomovom behu, púšťaní elektriky, hre s kruhmi a na záver si deti zmerali svoje sily v preťahovaní sa lanom.

              Počasie nám prialo, bolo krásne, slnečno a deťom na záver dobre padlo osvieženie vo forme nanukov. Všetky disciplíny priniesli deťom radosť a zábavu a o to nám presne išlo... prežiť tento deň v radostnej a dobrej nálade.

              Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Žiaci z ŠKD zvládli dopravný kvíz

            • Dopravnej výchove sa v ŠKD venujeme každý rok. Tento rok sme sa venovali téme Vieme sa správať ako chodci?

              Najskôr sa deti oboznámili s dopravnými značkami, učili sme ich dodržiavať dopravné značenia na cestách, používanie semaforu a prechodu pre chodcov, značky a predpisy pre cyklistov. Svoje vedomosti si deti zopakovali formou dopravného kvízu pre 1. až 4. ročník. Deti za pomoci otázok a obrázkov vypĺňali tajničku. 

              Letné prázdniny sú predo dvermi, kedy deti často využívajú vo svojom voľnom čase  práve bicykel či kolobežku. Preto je veľmi dôležité naučiť deti pravidlám bezpečnosti na cestách, aby sa predchádzalo úrazom. Žiaci 2. B s pani vych. Holešovou si mali možnosť overiť teoretické vedomosti aj v praxi na dopravnom ihrisku na Vlčincoch.

              Bc. Alena Hodasová

            • Vyhodnotenie súťaže MAKSÍK

            • MAKSÍK je celoslovenská matematická korešpondenčná súťaž pre všetky bystré hlavy z radov druhákov, tretiakov a štvrtákov na základnej škole. V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 14 484 žiakov. Z našej školy sa zapojilo 25 žiakov z 2. až 4. ročníka. Z 2. ročníka sa zúčastnilo 10 žiakov, z 3. ročníka 11 žiakov a zo 4. ročníka 4 žiaci.

              MAKSÍK posielal svojim riešiteľom päťkrát za rok netradičné zaujímavé úlohy zakomponované do veselých a napínavých príbehov.

              Najlepšie umiestnenie v rámci Slovenska:
              Titul Najmúdrejší Maksáčik získalo 9 žiakov – patria medzi 35% najúspešnejších riešiteľov v rámci Slovenska.
              Titul Múdry Maksáčik získalo 16 žiakov.

              Najlepšie umiestnenie Zaymusákov v rámci Slovenska získali žiaci:

              • František Čižmárik, Matej  Gregor z 2. A
              • Filip Majerík z 2. B
              • Tomáš Kováč z 3. A
              • Michal  Maniš, Sára  Vanková z 3. B
              • Ján Gregor zo 4. A
              • Jozef Humaj, Dominika Fitošová zo 4. B

              Srdečne blahoželáme všetkým riešiteľom súťaže Maksík!

              Mgr. Gabriela Trúchla

            • Slávnostný program osláv 20. výročia vzniku cirkevnej školy

            • Sme Boží služobníci, my sadíme a polievame. A Boh dáva vzrast. (podľa 1 Kor 3,7)

              S veľkou radosťou a vďakou za požehnaných 20 rokov existencie Cirkevnej základnej školy Romualda Zaymusa sa v Dome odborov v Žiline konal kultúrny program žiakov a zemestnancov školy. Medzi pozvanými hosťami moderátorka večera p. Bernadeta Cingelová špeciálne privítala otca biskupa Tomáša Galisa a primátora mesta Žilina, pána Petra Fiabaneho. Obaja sa prihovorili prítomným a spolu s predsedom Rady školy Petrom Valáškom a riaditeľom školy Radoslavom Kačurom zagratulovali Zaymuske, jej žiakom a zamestnancom nielen k okrúhlemu výročiu, ale aj k 1. miestu v rebríčku kvality základných škôl v žilinskom kraji. 

              Po príhovoroch sa pod režisérskou taktovkou Mgr. Tünde Halajovej predstavilo takmer 150 účinkujúcich - žiakov, absolventov a zamestnancov školy. Kultúrny program bol pretkaný príbehom záhradníka (symbolom nielen kňaza pestovateľa Romualda Zaymusa, ale aj Boha - starostlivého záhradníka Jeho pestrej záhrady stvorenia) a rastúceho stromu (symbolom školy Zaymusky, ale aj každého jedného jej žiaka).

              Na záver krásneho a na vysokej úrovni prevedeného kultúrneho programu, vystúpili zamestnanci školy spolu so speváckym zborom Zaymusky s viachlasným požehnaním - piesňou Benedicat. Pod dirigentskou taktovkou pána kaplána o. Zdenka Mravca a s hudobnou podporou Mgr. Simony Valčovej a žiakov školy to bolo nezabudnuteľné zakončenie prehliadky talentov a nadšenej oslavy života s Bohom.

              Veľké poďakovanie za predvedené výkony patrí už spomínaným Mgr. Tünde Halajovej a Mgr. Simone Valčovej, ale aj Mgr. Korine Bielikovej za prípravu hudobných a tanečných vystúpení, pánovi školníkovi Jánovi Chupekovi a Mgr. Jánovi  Berešíkovi za technické zabezpečenie, všetkým pedagógom za ich trpezlivú prípravu žiakov a za organizačno - techické zabezpečenie tohto dňa. 

              Ďakujeme i všetkým žiakom, ktorí sa podieľali na programe a na jeho technickom zabezpečení, ako aj všetkým rodičom za podporu - finančnú, materiálnu, ale i duchovnú...

              Medzi pozvanými hosťami boli bývalí duchovní správcovia školy, bývalí zamestnanci, predstavitelia zriaďovateľa školy a partnerských organizácií, ako aj súčasní zamestnanci školy a zástupcovia rodičov. 

              Všetkým, ktorí akokoľvek prispeli k zdarnému priebehu tejto oslavy, vyprosujeme hojné Božie Požehnanie a Zaymuske prajeme, aby aj naďalej ostala krásnou Božou záhradou v srdci mesta, kde sa všetci učia hľadať a žiť s Bohom. 

              text: Mgr. Radoslav Kačur, fotografie: P. Badžgoň

            • Futbalový turnaj cirkevných škôl v Martine

            • Dňa 12. júna 2024 sme sa zúčastnili futbalového turnaja cirkevných škôl, ktorý sa konal v Martine v Športparku Pltníky. Zúčastnilo sa ho 8 cirkevných škôl. Turnaj bol rozdelený do dvoch základných skupín A, B, pričom naše družstvo suverénne vyhralo svoju skupinu a postúpilo do semifinále, ktoré sme taktiež vyhrali. Nasledovalo finále, ktoré sme nešťastne prehrali 3:2, ale aj v tomto zápase sme ukázali, že futbal naozaj vieme hrať. Konečné 2. miesto nás potešilo, aj keď sme si zaslúžili zvíťaziť. 

              Uvedeného turnaja sa zúčastnili: Šimon Kubovich z 9.A, Alex Hulman z 9.A, Alex Habovštiak z 9.A, Dominik Zigo z 9.A, Šimon Gašpar z 9.B, Šimon Dusa z 9.B, Jakub Novosad z 9.B, Jozef Kopčan z 9.A a Lukáš Kántor z 8.B.

              Ďakujem chlapcom za reprezentáciu našej školy, skvelý futbalový výkon, ktorý na turnaji predviedli, a prajem im ďalšie športové úspechy na stredných školách.

              Jednotlivé zápasy:
              Zaymuska – CZŠ Banská Bystrica – 1:0
              Zaymuska – GSF Žilina – 3:0
              Zaymuska – CZŠ Skalité – 2:1
              Zaymuska – CZŠ Dobrého Pastiera – 3:0 (semifinále)
              Zaymuska – CZŠ Martin – 2:3 (finále)

              Mgr. Pavol Blasbalg

            • ŠKD u vojakov

            • Kedy už pôjdeme k vojakom?" Toto bola najčastejšia otázka chlapcov, ktorí sa nemohli dočkať exkurzie, ktorá ich čakala v utorok 11. júna 2024. Konečne nastal vytúžený deň a deti, plné očakávania, sa spolu s pani vychovávateľkami vybrali ku vojakom z 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Pri bráne nás privítal pán kaplán, ktorý nás previedol areálom a exkurziu sme zahájili nástupom detí pred tribúnou a modlitbou Otče náš. Deti sa rozdelili do skupín, dostali svojho vedúceho a putovali po stanoviskách, ktoré si pre nich ako prekvapenie vojaci prichystali.

              Prekonali prekážkovú dráhu, strieľali zo vzduchovky, prezreli si statickú ukážku zbraní a zdravotníckeho materiálu, objavovali poklady sály cti a slávy a napokon si vyskúšali šoférovať auto, vozili sa na štvorkolke a bugine. Deti si všetko poriadne užili, o čom svedčia aj fotky plné nadšených a šťastných detských tvárí. Ďakujeme vojakom z 5. pluku špeciálneho určenia za krásnu exkurziu plnú zážitkov a tešíme sa niekedy nabudúce.

              Mgr. Lucia Holešová

            • Opäť máme zlatých streetballistov!

            • 7. mája 2024 basketbalisti z našej školy opäť reprezentovali našu školu v streetballe, ktorý každoročne organizuje nadácia Liga proti rakovine. Nakoľko tento rok máme na škole veľa talentovaných a šikovných basketbalistov, do turnaja sme prihlásili až tri tímy v kategórii U15. Turnaja sa v tejto kategórii zúčastnilo až 16 družstiev z iných škôl, čo bola veľká výzva pre našich mladých športovcov.

              Všetky tímy Zaymusky boli veľmi húževnaté a svojou hrou statočne bojovali o postup do semifinále. Za ich nadľudské výkony sa skutočne nemusel nikto hanbiť. Naša škola sa počas všetkých zápasov prezentovala skutočne na veľmi vysokej basketbalovej úrovni, za čo našim žiakom patrí obdiv a uznanie. Avšak, ako to v športe býva, vyhrať môže len ten najlepší. A tak, aj napriek veľkej snahe našich športovcov, sa do semifinálovej štvorky prebojoval len jeden náš tím. A ten veru naplno využil svoju šancu a svoje skvelé schopnosti a prebojoval sa v zápase proti ZŠ Limbová až do finále celého turnaja, kde naším súperom boli basketbalisti zo ZŠ Lichardová. Atmosféra finálových zápasov bola veľmi napätá a oba tímy hrali ako o život, aby získali zlato pre svoju školu.

              Sen a túžba našich chlapcov sa ale nakoniec stali skutočnosťou! Svojou bojovnosťou to dokázali, stali sa víťazmi celého turnaja a získali najcennejšie zlato! A opäť, ako v minulom roku Michal Pivko, sa náš žiak Lukáš Jakubík z 9. B stal najlepším hráčom turnaja. Gratulujeme, Lukáš!

              Za statočnosť, odhodlanosť vyhrať, krásny športový zážitok a hrdú reprezentáciu našej školy všetkým blahoželáme, ďakujeme a prajeme ešte veľa takýchto športových úspechov! Veľa šťastia nielen v športe, ale aj na vašej ďalšej životnej ceste.

              Víťazný tím celého turnaja – skupina A: Lukáš Jakubík z 9.B, Šimon Dusa z 9.B, Matúš Mintál z 8.C a Oliver Čech z 9.B.

              Druhý tím v skupine C: Lucia Rybárska z 8.B, Martina Belčíková z 8.B, Lukáš Kántor z 8.B a Filip Reynolds z 8.C.

              Tretí tím v skupine B: Vivien Ševčíková z 9.B, Viktória Sobolová z 9.B, Vanda Sobolová z 9.B a Matúš Birčák z 8.A.

              Mgr. Eva Jančanská
               

            • Štvrtáci v škole v prírode

            • Dňa 10. 6. 2024 sme sa s našimi štvrtákmi vybrali na Starú Myjavu do školy v prírode. Po príchode na miesto sme sa ubytovali v chatkách a celí natešení sme sa vrhli na dobrodružstvá a aktivity, ktoré si pre nás pripravili nielen animátori, ale aj pani učiteľky – A. Beňová, G. Bobuľová, E. Jančanská a A. Behríková.

              V pondelok nás čakali záujmové kluby v interiéri, ktoré boli zamerané na olympijské disciplíny. Žiaci si mohli zasúťažiť v hokeji, vo futbale, v basketbale, v skoku do diaľky, v lukostreľbe a v mnohých ďalších disciplínach. Spomedzi našich štvrtákov sa víťazmi stali Paľko Szöke, Sárka Szaboová, Maťo Benikovský a Nelka Valíčková. Večerný program sa niesol v duchu tipovačky, v ktorej si naša škola mohla zasúťažiť a pomerať sily a vedomosti s inými školami, ktoré boli spolu s nami súčasťou tohtoročnej školy v prírode. Po všetkých aktivitách nás čakala diskotéka, kde sa všetci pohybuchtiví mohli predviesť na tanečnom parkete. Ostatných čakalo večerné kino, v ktorom si mohli oddýchnuť pri filme.

              Druhý deň v škole v prírode nás po raňajkách čakalo vyučovanie. Keďže nám počasie konečne prialo, prírodovedné a vlastivedné témy sme si zopakovali vonku a vyučovanie sme zároveň prepojili s telocvikom. V okolí sa nachádzala krásna príroda s lúkami, listnatými a ihličnatými stromami a jazierkom, v ktorom si žiaci mohli počas poobedných klubov vyskúšať aj rybolov. Odvážnejší si mohli zajazdiť na štvorkolke, šplhať na lezeckej stene, zastrieľať na terč, športovci mohli súťažiť vo vybíjanej a vo futbale. Utorkový program pokračoval rozprávkovými úlohami, ktorými žiakov sprevádzali čarovné bytosti ako drak, vodník, lev, Snehulienka, Fiona a iné. Večer nás čakala talentová šou, v ktorej mohli vystúpiť talentovaní jednotlivci alebo skupiny a predviesť sa v speve, tanci, hre na klavíri či v umeleckom prednese. Záver dňa sme zakončili obľúbenou diskotékou a kinom.

              Tretí deň sa žiaci doobeda venovali vyučovaniu. Poobedný program sa niesol v duchu podnikania. Služby, ktoré žiaci ponúkali, boli pestré. Navštíviť sme mohli kaderníctvo, masáže, nechtové štúdio, posilňovňu, ale využiť sme mohli aj poštové služby a odoslať milý odkaz pre svojho spolužiaka a spolužiačku. Večer nás čakala súťaž krásy. Zapojiť sa mohli všetci, odvážni chlapci aj odvážne dievčatá, za ktorých sme mohli zahlasovať. Po súťaži krásy nás opäť čakal tanečný parket a kino.

              Štvrtok doobeda sa 4. B vybrala na exkurziu do Brezovej pod Bradlom. Navštívili mohylu Milana Rastislava Štefánika. 4. A sa doobeda venovala vyučovaniu a vonkajším športovým aktivitám. Poobede si animátori pre všetkých pripravili záujmové kluby, v ktorých si žiaci mohli zajazdiť na štvorkolke, šplhať po lezeckej stene, skákať na trampolínach a mnoho iného. Súťažechtiví sa mohli zapojiť do tanečného klubu, kde nacvičovali spoločenské tance na večerný program Let’s Dance. V tanečnej súťaži sa naši žiaci umiestnili na krásnom druhom mieste. Večer sme ukončili už tradične diskotékou a kinom.

              Posledný deň školy v prírode sme strávili športovými aktivitami pred chatkami. Po výbornom obede sme sa rozlúčili s animátormi a nabití krásnymi zážitkami sme sa vrátili domov k svojim blízkym, na ktorých sme sa veľmi tešili.

              Mgr. Adriána Behríková

            • Návšteva olympijského múzea v Bratislave

            • Dňa 29.5.2024 sa uskutočnila exkurzia do Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave. Zúčastnili sa jej žiaci 5.A a 5.B triedy. Exkurzia bola zameraná na rozvoj vedomostí v oblasti olympizmu.

              Žiaci mali možnosť prezrieť si nielen ocenenia našich olympionikov, ako sú medaile, poháre a diplomy, ale tiež rôzne dobové oblečenie, športové vybavenie, či iné predmety súvisiace s olympijskými hrami. Taktiež získali mnoho zaujímavých informácií o olympizme - od histórie, cez miesta novodobých olympiád a zúčastnených športovcov, až po rôzne pravidlá, ktoré počas olympiád platia. Po pútavej prednáške mali žiaci za úlohu riešiť tematické kvízy. Po nich mohli virtuálne súťažiť na trenažéri ako cyklisti, lyžiari, alebo si mohli zahrať stolný hokej. Deťom sa v múzeu veľmi páčilo, odchádzali plné dojmov.

              Po ukončení exkurzie v múzeu sme navštívili historické centrum Bratislavy, pomodlili sme sa v Dóme sv. Martina, pozreli sme si výmenu hradnej stráže pred prezidentským palácom, oddýchli si v prezidentskej záhrade.

              Uvedeného výletu sa za pedagogických pracovníkov zúčastnili: riaditeľ školy Mgr. Radoslav Kačur, triedni učitelia Mgr. Ivana Kačurová, Mgr. Ján Berešík a učiteľ telesnej výchovy Mgr. Pavol Blasbalg. 

              Mgr. Pavol Blasbalg

            • Úspech v celoslovenskej umeleckej súťaži

            • V celoslovenskej literárnej a výtvarnej súťaži Dúha, ktorej usporiadateľom je Ľubovnianske osvetové stredisko v Starej Ľubovni pod záštitou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky, obsadil Dávid Deket z 5.B druhé miesto. Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Mgr. Ivana Kačurová

      • Kontakt

        • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
        • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur
          0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková
          0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová,PhD.
          041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru
          0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková
          0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková
          0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00
          Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa:
          0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň
          0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
        • Ul. R. Zaymusa 3
          010 01 Žilina
          Slovakia
        • IČO: 37813056
        • DIČ: 2021670849
        • EDUID: 100009217
        • Sponzorský účet školy: SK52 5600 0000 0003 0374 3012
      • Prihlásenie