• Novinky

            • Zber papiera

            • Vážení rodičia, milí žiaci.

              Na školskom dvore bude od pondelka 4.10.2021 pristavený kontajner na papier. Zber bude prebiehať od 4.10. do 11.10.2021. Ak máte papier naložený v aute, ráno do 8:00 hod. a poobede medzi 12:00 hod. a 14:00 hod. ho môžete priviezť na školský dvor a naložiť do kontajnera. Do areálu sa dostanete bránou medzi Auparkom a školou z ulice R.Zaymusa. Papier do zberu je potrebné zviazať, odvážiť a označiť menom a triedou. Meno, triedu a váhu papiera nahláste vy alebo žiaci na vrátnici.

              Pripomíname, že do zberu je možné priniesť suché a neznečistené noviny, časopisy, brožúry, katalógy, cenníky, knihy, adresáre, telefónne zoznamy, zošity, listy, obálky, krabičky od liekov a skartované dokumenty.

              Spolu s papierom môžete priviezť aj elektroodpad z domácnosti. Ten uložte vedľa kontajnera, pán školník ho bude priebežne odpratávať.

              Ďakujeme, že výťažkom zo zberu papiera podporujete Zaymusku, a že spolu aspoň "malým dielom" pomáhame chrániť našu prírodu.

            • Pasovanie prvákov v Zaymuske

            • Z dôvodu dodržiavania bezpečnostných opatrení počas COVIDU-19 sme museli Pasovanie prváčikov uskutočniť jednotlivo po oddeleniach.

              Dňa 22.9.2021 mali slávnostnú pasovačku triedy 1.A a 1.B (1.časť) pod vedením pani vychovávateľky Pavlačičovej a dňa 24. 9. 2021 boli pasovaní prváčikovia tried 1.C a 1.B (2. časť) pod vedením pani vychovávateľky Hodasovej.

              Podmienkou pasovania bolo zdolávanie rôznych športových disciplín, ako sú preskoky cez lavičku, slalomový beh okolo kolkov, vybehnutie na rebriny či poskladanie puzzlových hlavolamov. Deti tieto disciplíny za búrlivého povzbudzovania spolužiakov hravo zvládli. Pri súťažiach prežívali radosť z vlastného úspechu aj pocit spolupatričnosti či nadšenia z úspechu svojich spolužiakov.

              Na záver každá pani vychovávateľka deti slávnostne pasovala a ocenila medailou aj sladkou odmenou. Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Plavecká štafeta

            • Dňa 16.9.2021 sa naša škola zúčastnila Plaveckej štafety. Celkovo sme spolu zaplávali 18 000 metrov. A aj keď v tejto štafete nešlo v prvom rade o víťazstvo jednotlivcov, z uvedených výsledkov vyplýva, že Zaymuska sa umiestnila na znamenitom druhom mieste. Našu školu reprezentovali nasledovní žiaci:

              Tomáš Straňák

              Jakub Holena

              Samuel Stolárik

              Barbora Cimráková

              Aneta Šottníková

              Alex Kučera

              Peter Bakay

              Tamara Žideková

              Zuzana Rudincová

              Róbert Kučera

              Mgr. Pavol Blasbalg

              Za reprezentáciu žiakom ďakujem. Mgr. Pavol Blasbalg

               

            • Plavecký výcvik

            • Každoročne sa naši žiaci zúčastňujú v rámci TSV programu plaveckého výcviku. V tomto školskom roku 2021/2022 sa žiaci 2.A a 2.B pod dohľadom skúsených trénerov z plaveckej školy Nereus učili základom plávania. Niektoré deti už plávať vedeli, a tak sa zdokonaľovali v plaveckých štýloch. Počas dvoch týždňov sa im darilo prekonávať a zvládať prekážky vo vode a učili sa zdravému otužovaniu. Veríme, že športovanie a radosť z pohybu vo vode sa im stane v živote samozrejmosťou pre ich zdravý vývin. PaedDr.Gabriela Bobuľová

            • Oznam o karanténe triedy 8.A

            • Z dôvodu pozitívneho RT-PCR testu žiaka je trieda 8.A na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline v domácej karanténe v dňoch od 29.9. do 7.10.2021. Žiaci 8.A týmto prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie RÚVZ Žilina je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali svojho pediatra.

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Oznam o karanténe triedy 9.A

            • Z dôvodu pozitívneho testu žiaka je trieda 9.A na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline v domácej karanténe v dňoch od 29.9. do 7.10.2021. Žiaci 9.A týmto prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie RÚVZ Žilina je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali svojho pediatra.

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Biela pastelka

            • Ďakujeme dobrovoľníkom z tried 9.A a 9.B - Viki Pečovskej, Karin Danajovej, Rebeke Saláškovej, Stázke Urdovej, Monike Dubovcovej, Peťovi Urbanovi, Michaelovi Kopčanovi, Barborke Birčákovej, Saške Kodajovej a Katke Parišovej za ich ochotu a pomoc pri realizácii zbierky Biela pastelka na Zaymuske.

              ĎAKUJEME všetkým, ktorí v piatok 24.9. prispeli na projekty podporujúce aktivity Únie nevidiach a slabozrakých na Slovensku. 

              Aký výnos sme spoločne vyzbierali sa dozvieme po spočítaní pokladničiek od organizátorov zbierky už o pár dní. Mgr. Ivana Kačurová 

            • Zážitkové učenie so zanieteným lesníkom

            • Vo štvrtok 23. 9. 2021 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili zážitkového učenia o lese a o ochrane prírody s lesníkom zo štátneho podniku Lesy SR. Program, ktorý pre žiakov realizoval Ing. Erik Hirschner, v spolupráci s OZ Polonus, bol zaujímavý a nápaditý. Súčasťou zážitkového učenia boli hry, dramatizácia životného príbehu stromu, napodobňovanie zvukov zvierat žijúcich v lese a opakovanie si vedomostí o rastlinách a živočíchoch žijúcich v lese. Mgr. Martina Zafková 

            • Zbierka Biela pastelka 2021

            • V piatok 24.9. aj na našej škole bude prebiehať celoslovenská verejná zbierka Biela pastelka, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska pre ľudí so zrakovým postihnutím.

              Aj vďaka Vášmu príspevku môžu nevidiacim a slabozrakým pomáhať:

              • Výučbou čítania a písania Braillovho písma
              • Nácvikom samostatného pohybu s bielou palicou
              • Kurzami práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami
              • Nácvikom sebaobslužných činností (varenie, upratovanie, osobná hygiena)
              • Špecializovaným sociálnym poradenstvom

              Ďakujeme za akýkoľvek príspevok, ktorým pomôžete a zároveň vyjadríte svoju spolupatričnosť. Mgr. Ivana Kačurová

              (Viac informácií o zbierke nájdete na www.bielapastelka.sk ) 

            • Deň tried - budovanie spoločenstva v 4.B

            • V 4.B triede sme Deň tried poňali svojsky. V rámci utužovania kolektívu sme sa 7. septembra vybrali na celodenný výlet spojený s exkurziou. Šťastie nám prialo, slniečko svietilo, nálada bola výborná a radosť veľká. Navštívili sme Múzeum slovenskej dediny v Martine, previezli sme sa po ceste SNP na úpätí Veľkej Fatry, vyšliapali sme na Blatnický hrad. Odtiaľ nás cestička lesom zaviedla do Gaderskej doliny. Tam sme sa na chvíľu zastavili, posilnili, pohrali, zabavili a do sýtosti nadýchali čerstvého vzduchu. Náš výlet sme zavŕšili krátkym pobytom v malebnej obci Blatnica, ktorá bola v minulosti sídlom olejkárov a šafraníkov, bydliskom Maši Haľamovej a Izabely Textorisovej a miestom, kde presne pred 100 rokmi natočili bratia Siakeľovci prvý slovenský dlhometrážny film Jánošík.

              Obohatení o nové zážitky, vedomosti a skúsenosti sme sa s nadšením vrátili domov do Žiliny. Mgr. Gabriela Rašková, Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Študijný pobyt našich pedagógov v zahraničí

            • Kontinuálne vzdelávanie je alfou a omegou progresu každého pedagóga. To bol jeden z hlavných dôvodov, aby sa naša škola zúčastnila výzvy 2020 programu Erasmus+KA1 Vzdelávacia mobilita jednotlivcov.
              Vďaka nášmu vypracovanému projektu pod názvom „Implementovanie inovatívnych vyučovacích prostriedkov a metódy CLIL do výchovnovzdelávacieho procesu v súlade s aktuálnymi trendami v oblasti vzdelávania na medzinárodnej platforme“ sme úspešne získali finančné prostriedky z programu Európskej únie Erasmus+. 

              Vyslali sme štyroch našich pedagógov na dvojtýždňové študijné pobyty vo vzdelávacej inštitúcii InterEducation v Dubline v Írsku, kde absolvovali kurzy v anglickom jazyku:Mgr. Jaroslava Bielečková - CREATIVITY IN THE CLASSROOM, Mgr. Korina Bieliková - ENGLISH LANGUAGE TEACHING & 21ST CENTURY SKILLS FOR LEARNING FOCUS ON IRELAND, Mgr. Zdenka Smolková - CLIL a Mgr. Jakub Behrík - EFFECTIVE TEACHING WITH DIGITAL TECHNOLOGY.

              Naši pedagógovia sa nielen zdokonaľovali v anglickom jazyku, spoznávali kultúru a históriu mesta a krajiny, no predovšetkým si z týchto kurzov odniesli nové nápady a materiály, ktoré vyučovací proces na našej škole zmodernizujú a zároveň pomôžu vytvoriť pre žiakov podmienky, ktoré korešpondujú s dnešnou modernou dobou. Mgr. Korina Bieliková

            • Oznam o karanténe triedy 3.A

            • Z dôvodu pozitívneho RT-PCR testu žiaka je trieda 3.A na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline v domácej karanténe v dňoch od 10.9. do 21.9.2021. Žiaci 3.A týmto prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali svojho pediatra.

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Vydávanie domácich antigénových testov

            • Vážení rodičia.

              Dnes 9.9.2021 Zaymuska preberala od OÚ Žilina antigénové testy pre samotestovanie žiakov. Pre každého rodiča, ktorý prejavil koncom augusta záujem o tieto samotesty, je určených 5 ks týchto  antigénových testov.

              Nakoľko testy sú balené v škatuliach po 25ks, škola musí zabezpečiť ich hygienické balenie po 5ks. Z toho dôvodu si testy budú môcť zákonní zástupcovia žiakov prevziať na vrátnici školy v piatok 10.9.2021 od 11:00 hodiny do 14:00. Odovzdávanie testov bude prebiehať aj v pondelok a utorok 13.-14.9.2021 od 11:00 do 16:00.

              Zákonný zástupca musí podpísať osobne prevzatie testov, preto ich nemôžeme posielať domov po žiakoch.

              Na základe školského semafóra MŠVVaŠ SR odporúča realizovať samotesty v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy. Prosíme vás, aby ste nás o výsledku samotestu informovali cez Edupage – po prihlásení v ponuke Žiadosti/Vyhlásenia tlačivo Domáci AG test – výsledok.

              V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka počas školského roka:
              1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.
              2. Rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup.
              3. Rodič telefonicky na číslo 041/5623625 (sekretariát) alebo na 0910 842 116 (vrátnica) oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

            • Oznam o karanténe triedy 6.A

            • Z dôvodu pozitívneho antigénového testu žiaka je trieda 6.A na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline v domácej karanténe v dňoch od 8.9. do 20.9.2021. Žiaci 6.A týmto prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Rozhodnutie je v prílohe.

              Upozorňujeme rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí a v prípade výskytu príznakov ochorenia COVID 19 kontaktovali svojho pediatra.

              Prajeme všetkým žiakom, rodinám i učiteľom pevné zdravie a vyprosujeme Božiu pomoc a požehnanie. Vedenie školy.

            • Svätá omša na začiatku školského roka

            • K začiatku školského roka na našej Zaymuske neodmysliteľne patrí slávnostná sv. omša. To, aby sme s Božím požehnaním začali a vedení Božou rukou dobre prežili celý nový školský rok.

              V piatok 3.9. sme v kostole Sedembolestnej Panny Márie na Vlčincoch spoločne prosili za našich žiakov, učiteľov, za všetkých pracovníkov školy, aj za naše rodiny, aby sme dokázali kvitnúť v Zaymusáckej záhrade svojimi jedinečnými kvetmi našich talentov.

              Sv. omšu celebroval nový školský kaplán otec Michal Tichý, ktorého medzi nami srdečne vítame. Vo svojom príhovore nás zaujal originálnym prirovnaním nás ľudí k mobilom... Sme vďační, že nám pripomenul, aké je dôležité starať sa o svoje telo, zodpovedne vyberať to, čo si do svojho života nainštalujeme, aj to, čo si cez objektív našich očí do seba nafotíme... To, že pre svoje správne „fungovanie“ potrebujeme našu vnútornú baterku - dušu, pravidelne napájať na zdroj, ktorým je Ježiš Kristus.

              Ďakujeme mu za jeho slová povzbudenia a vyprosujeme mu všetky potrebné milosti v jeho novom pôsobisku. Mgr. Zuzana Tomášová 

            • Slávnostný začiatok nového školského roka

            • Dňa 2.septembra 2021 sa po dlhšej prestávke znova otvorili brány našej „Zaymusky“. Prvý deň sa niesol v slávnostnom duchu. Keďže nám prialo i počasie, všetci sme sa stretli na školskom dvore, kde prebiehal krátky kultúrny program, ktorý si pre nás pripravili žiačky prvého stupňa. Dorota Ďaďová, Anna Kukučíková a Viktória Barčiaková nám zaspievali slovenskú ľudovú pieseň Košielka bílená a žiačka Nela Bolvanová zarecitovala krásnu báseň od Pavla Štefánika s názvom Dovidenia lastovičky. Následne pán riaditeľ privítal všetkých nových členov našej "zaymusáckej rodiny“ a predniesol povzbudivý príhovor. Napriek pretrvávajúcim protipandemickým  opatreniam bolo vidieť radosť i očakávanie v očiach našich žiakov či učiteľov. Vítame na škole predovšetkým našich prváčikov a prajeme im, aby s pomocou pani učiteliek hravo zvládli všetky nové poznatky.

              Veríme, že s Božím požehnaním a spoločným zodpovedným prístupom dokážeme čeliť prekážkam súčasnej situácie a že rok 2021/2022 bude plný objavov, nových skúseností a radosti z upevňovania priateľstiev.

              Tešíme sa na všetky zážitky a plnohodnotne prežité dni v našej škole. Mgr. Barbora Parízeková

            • Informácie pre rodičov z dokumentu ŠKOLSKÝ SEMAFOR

            • Vážení rodičia.

              Ministerstvo školstva SR vydalo pre školy manuál, podľa ktorého majú školy zabezpečovať vyučovanie v novom školskom roku. Časť tohto dokumentu, ktorá sa týka povinností a odporúčaní pre rodičov je v nižšie priloženom linku. Celý manuál je prístupný na: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

              Veríme, že sa nám spoločným úsilím podarí zachovať prezenčnú výučbu vo všetkých triedach čo najdlhšie.

            • Obhliadnutie sa za prázdninami

            • Prázdniny sú nenávratne preč a začína nový školský rok, ktorý nám opäť prinesie nové vedomosti a rozličné výzvy, školské starosti i radosti. Obzrime sa teda ešte za prázdninovými zážitkami a potešme sa z prežitých dní na našom letnom školskom tábore. Ďakujeme všetkým pani vychovávateľkám, pedagógom, asistentkám i pani kuchárkam za perfektnú organizáciu a priebeh každého jedného táborového dňa.

              Z táborového denníka: 1.7.2021 sme sa vybrali vláčikom do Strečna a navštívili sme skanzen ľudovej dediny – Paseky. Potom sme sa prešli pešo do Nezbudskej Lúčky, kde okrem farmy a zvieratiek sme navštívili aj Rozprávkový les. Deti boli potešené z rôznych rozprávkových postáv a príbehov.

              2.7.2021 patril Rajeckým Tepliciam. Turistickým chodníkom sme si zvolili smer - Zbyňov. Dážď nás však prekvapil, a tak sme sa museli vrátiť späť. Prehliadli sme si kúpeľné mestečko, pochutili si na dobrej zmrzline a vrátili sme sa vlakom späť do Žiliny. Po výbornom obede pokračovali športové aktivity v telocvični.

              6.7.2021 jedna skupina podnikla túru do Jánošíkových dier. Jánošíkove diery predstavujú jednu z najzaujímavejších lokalít Malej Fatry. Deti sa v tropických horúčavách schladili v krásnom horskom prostredí, kde zdolávali mierne náročné prekážky, rebríky a oboznámili sa s flórou a faunou v tomto prostredí Národného parku. Po krásnej túre sme mali chutný obed a po obede šup - späť do Žiliny.

              7.7.2021 sme cestovali za dobrodružstvom do Zuberca – do múzea Oravskej dediny. Deti si prezreli jednotlivé domčeky, stajne, hospodárske domy. Na vlastnej koži si mohli vyskúšať vyrobiť z hliny výrobok na stanovišti Trstenská keramika. Deti sa vcítili do doby a života našich predkov, ich práce, ako aj spôsobu oddychu, ktorý sa úplne líši od ich života. Obdivovali výrobky z keramiky, prútené a drevené výrobky, ručne vyšívané odevy a pod. Bol to krásne prežitý deň, po ktorom nás čakala chutná pizza v Habovka.

              9.7.2021 - po túrach a výletoch deti s nadšením privítali v horúcich dňoch kúpalisko v Žiline. Chladnejšia voda pôsobila ako balzam. Poobede nás čakali tvorivé dielne a záverečná diskotéka.

              Prímestský tábor sa deťom veľmi páčil, obohatil ich o nové zážitky, vznikli nové priateľstvá. Tešíme sa na deti opäť v škole, v školskom klube a veríme, že spolu prežijeme ešte veľa krásnych chvíľ.  

              Mgr. Jaroslava Bielečková

        • Kontakt

          • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
          • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur 0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková 0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová 041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru 0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková 0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková 0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00 Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa: 0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň 0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
          • Ul. R. Zaymusa 3 010 01 Žilina Slovakia
          • IČO: 37813056
          • DIČ: 2021670849
          • EDUID: 100009217
        • Prihlásenie