• Novinky

            • Víťazstvo v diecéznom turnaji v stolnom tenise

            • Dňa 14.12.2023 sa na Spojenej škole Kráľovnej pokoja konal stolnotenisový turnaj cirkevných základných škôl. Uvedeného turnaja sa zúčastnilo 8 škôl zo Žilinskej diecézy, ktoré boli jednotlivo zaradené do základnej vyraďovacej časti. Vo vyraďovacej časti nám skončili Marek Cimrák a Filip Reynolds. V osemfinále nešťastne skončil Lukáš Holeša. Najlepšie sa darilo Filipovi Zanovitovi, ktorý zaslúžene postúpil až do finále, kde predviedol, peknú dynamickú hru a s prehľadom vyhral.

              Ďakujem za reprezentáciu školy.

              Mgr. Pavol Blasbalg

            • Technická olympiáda

            • Aj tento školský rok sa naši žiaci na Technickej olympiáde popasovali s riešením zaujímavých úloh z oblasti vedy a techniky. V školskom kole olympiády sa najviac bodov podarilo získať nasledovným riešiteľom, ktorí boli ocenení v dvoch kategóriách:

              Kategória A
              1. miesto Ondrej Hrnčiar, 9. A                                                                                                             
              2. miesto Matej Martinka, 9. B                                                                                                                           
              3. miesto Matej Iwaniec, 9. A                                                                                                                             
              3. miesto Juraj Štefanec, 9. A

              Kategória B
              1. miesto Matej Baránek, 5. B

              2. miesto Matej Hnát, 7. A
              3. miesto Lukáš Jurovic, 7. A

              Úspešní riešitelia Ondrej Hrnčiar, Matej Martinka a Matej Baránek postúpili a reprezentovali našu školu aj na okresnom kole olympiády.

              Tešíme sa z výsledkov všetkých zúčastnených a víťazom úprimne blahoželáme!

              Ing. Mgr. Emília Friščáková

            • Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok

            • Už po piatykrát sa naši žiaci zapojili do projektu Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok a pre seniorov žilinských DSS pripravili s láskou 98 škatuliek plných prekvapení. Tento rok však nezostali len pri príprave darčekov. Náš Zaymusácky zbor pod vedením p. uč. Valčovej a p. uč. Mikovej pripravil krásny kultúrny program pre obyvateľov domova dôchodcov v Tepličke nad Váhom. Svojím spevom a tancom spríjemnili predvianočný čas obyvateľom tohto domova.
              Všetkým, ktorí sa z láskou akýmkoľvek spôsobom do tohto projektu zapojili, úprimne ďakujeme.
              PaedDr. Janka Ďaďová

            • Zaymusácke vianočné trhy

            • Milí naši žiaci a rodičia,
              srdečne Vás pozývame na naše Zaymusácke vianočné trhy, ktoré sa budú konať dňa 13. decembra vo vestibule školy. Trhy budú od 11,30 hod. do 17,00 hod. Okrem krásnych výrobkov, ktoré vyrábali naši žiaci od prvého do deviateho ročníka, si môžete pochutnať na vynikajúcich, čerstvo upečených, oblátkach a tradičnom vianočnom punči. Všetky peniaze z predaja budú určené na charitatívne účely.
              Vaši ôsmaci

            • Recitačná súťaž ...a Slovo bolo u Boha... na I. stupni

            • 5. decembra 2023 sme si s deťmi druhých až štvrtých ročníkov spríjemnili popoludnie školským kolom recitačnej súťaže s kresťanskou tematikou. Súťažiaci s radosťou, zanietením a plným nasadením predniesli hodnotné ukážky z poézie a prózy. Konkurencia bola veľká. Víťazom súťaže srdečne blahoželáme a prajeme úspech v krajskom kole v Ružomberku. Veľmi nás teší, že úroveň umeleckého prednesu našich detí na Zaymuske neustále stúpa.
              Mgr. Gabriela Rašková

            • Olympiáda v anglickom jazyku A1, B1 a C1

            • November už tradične patrí olympiáde v anglickom jazyku, ktorej sa tento školský rok zúčastnilo až 92 žiakov. Žiaci v troch kategóriách súťažili v dvoch kolách. V prvom kole pozostávajúcom z písomnej časti (zameranej na čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením, vedomosti z gramatiky a slovnú zásobu). Druhé kolo pozostávalo z ústnej časti (rolová hra a tvorba príbehu podľa obrázku).

              Výsledková listina najlepších
              Kategória A1
              1. Liliana Victoria Žilinčárová - 6.A
              2. Diana Bašteková - 7.A
              3. Alex Kučera - 7.A

              Kategória B1
              1. Alex Vidra - 8.B
              2. Laura Jakubcová - 9.B
              3. Ondrej Hrnčiar - 8.A a Viktória Vojteková - 9.B

              Kategória C1
              1. Jozef Rusnák - 8.B

              Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a tešíme sa, že sa im takto darí v anglickom jazyku. Lili Žilinčárovej a Alexovi Vidrovi budeme držať palce pri reprezentovaní našej školy v okresnom kole a Jojkovi Rusnákovi v krajskom kole.

              Súťaž pripravovali všetci vyučujúci ANJ na 2. stupni, zároveň výsledky boli spracované v digitálnej forme vďaka Mgr. Smolkovej, ktorá bola účastníčkou kurzu Digitálne technológie v zahraničí vďaka programu Erasmus+.

              Mgr. Korina Bieliková

            • ESCAPE FROM THE NORTH POLE alebo Ako žiaci 7.A utiekli zo Severného pólu

            • 30. novembra sa jazyková učebňa zmenila na Severný pól, Escape Room. Žiaci v skupinách spolupracovali, riešili rôzne hlavolamy a hádanky, aby sa nakoniec dostali k letenkám a tak utiekli zo Severného pólu. Riešením úloh a lúštením kódov sa naši siedmaci presvedčili, že aj práca s textom môže byť zábavná. Všetky inštrukcie a úlohy boli len v anglickom jazyku. Čerpať informácie mohli len z učebnice geografie. Rozvíjali si a nadobúdali nové vedomosti o severnej Európe, ktoré museli aplikovať na riešenie svojich úloh v cudzom jazyku. Takýmto spôsobom nadobudli aj novú slovnú zásobu a predovšetkým používali angličtinu ako nástroj. Navyše, táto netradičná forma vyučovania podporuje inkluzívne vzdelávanie, keďže utiecť musel každý. Rozvíja sa tu efektívne čítanie s porozumením, schopnosť orientovať sa v informáciách a vedieť ich spracovať.

              Autorkou tohto projektu je Mgr. Bieliková, ktorá spolupracovala s pani učiteľkou geografie Mgr. Malichovou. Do tejto hry bola zapojená aj naša pani ekonómka Ing. Kaducová, ktorej žiaci nosili účtenky za letenky a museli si ich vypýtať po anglicky. Hra končila "boarding" na palube lietadla, kde ich privítala pani učiteľka Mgr. Štefániková.

              Zvukové efekty, príhovor Al a Al rozdelenie úloh, tvorba rébusov a úprava materiálov boli vytvorené novými aplikáciami, ktoré na štruktúrovanom kurze v zahraničí získala Mgr. Smolková.

              Mgr. Korina Bieliková

        • Kontakt

          • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
          • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur 0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková 0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová 041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru 0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková 0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková 0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00 Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa: 0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň 0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
          • Ul. R. Zaymusa 3 010 01 Žilina Slovakia
          • IČO: 37813056
          • DIČ: 2021670849
          • EDUID: 100009217
        • Prihlásenie