• Novinky

            • ACTIVE LEARNING WITH 5B

            • ACTIVE LEARNING WITH 5B
              Active learning alebo zážitkové učenie dňa 21.marca pre 5.B pripravili Mgr. Korina Bieliková a Mgr. Jakub Behrík. Téma znela: "Žilina - my town".  Žiaci nadobudli novú slovnú zásobu, upevňovali si ju a spoznávali svoje mesto v anglickom jazyku priamo v teréne, v historickom centre mesta. Okrem pripravených aktivít v angličtine sa naučili vyhľadávať informácie cez QR kódy, dozvedeli sa nové zaujímavosti o historických budovách v centre mesta a skúmali najvýznamnejšie žilinské pamiatky, ktoré potom opisovali v anglickom jazyku. Navštívili sme aj The Church of Holy Trinity, kde sme sa pomodlili za mier v Európe.
              Naša 5.B si tak osvojovala a upevňovala vedomosti, poznatky a zručnosti cez vlastné zážitky a prežívanie. Pracovali v skupinách aj samostatne. Všetci žiaci aktívne pracovali a spojili tak učenie s príjemnými zážitkami v meste. Mgr. Korina Bieliková

            • Zanechaj svet lepším, ako si ho našiel...

            • Na stene budovy Zaymusky sme vymenili starý vyblednutý reklamný banner za niečo nové. Stalo sa tak vďaka podpore europoslankyne Miriam Lexmann. 

              Peknou myšlienkou chceme motivovať náhodných okoloidúcich, učiteľov, žiakov, ich rodičov a všetkých návštevníkov školy k snahe žiť život nielen pre seba samých a pre svoje zážitky, ale tiež pre dobro druhých. Symbolizuje aj našu povinnosť starať sa o prírodu a celkovo o život na Zemi tak, ako nás nabáda pápež František vo svojej encyklike "Laudato si".

              Verím, že nielen myšlienka, ale aj vyobrazený citát z Biblie (Jn 13,35) nás všetkých budú motivovať k našej vnútornej zmene na lepších a dobroprajnejších ľudí.Ďakujeme pani Miriam Lexmann a tešíme sa na jej návštevu u nás v Zaymuske! Mgr. Radoslav Kačur

              "Podľa toho spoznajú všetci, že ste moji učeníci, ak sa budete navzájom milovať." Jn 13,35 

            • KURZ PRVEJ POMOCI

            • V mesiacoch február a marec sa v priestoroch školy konalo preškolenie našich zamestnancov v kurze prvej pomoci. Pod vedením certifikovaných lektorov Zážitkovej prvej pomoci Slovenského Červeného kríža Územného spolku Žilina mali naši učitelia možnosť okrem teoretických vedomostí získať aj praktické skúsenosti a vyskúšať si rôzne simulácie pri záchrane života. Získané vedomosti a nácvik niekoľkých základných úkonov nám všetkým dodali odvahu a väčšiu istotu pri poskytovaní prvej pomoci. Tieto znalosti a zručnosti nám budú pomáhať v reálnom živote.

              Ďakujeme p. Martinekovi a jeho kolegom zo SČK za spoluprácu a odovzdané vedomosti. Kurz bol pre nás veľmi zaujímavý a poučný. Napriek tomu dúfame, že získané zručnosti nebudeme musieť využiť v reálnom živote. Mgr. Mariana Palutková

            • Tehlička pre misie 2022

            • Počas pôstneho obdobia sa naša škola opäť zapojila do projektu Tehlička pre misie. Projekt organizuje Občianske združenie SAVIO, ktoré podporuje saleziánske misijné diela už po sedemnásty krát.

              Cieľom projektu  je pomôcť obyvateľom v utečeneckom tábore Kakuma v krajine Turkana (v Afrike). Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na vzdelávanie detí a mládeže, ktoré pre nich znamenajú lepšiu budúcnosť.

              Tento rok sa zbierka zameriava na pomoc pre africkú Kakumu, tak ako to bolo aj v roku 2020.  „Priviedla nás k tomu osobná návšteva Kakumy v júli 2021, počas ktorej sme videli prakticky dokončené priestory novej školy. Tie boli postavené najmä z príspevkov z Nemecka a zo Slovenska. Stále však chýba ubytovanie pre učiteľov, ktorí do školy denne dochádzajú mnoho kilometrov,“ hovorí Štefan Kormančík, predseda SAVIO o.z. a koordinátor zbierky.

              Tehličky sa predávajú každý deň cez veľkú prestávku (po 4. hodine) vo vestibule školy. Cena tehličky je dobrovoľná. Aj takýmto spôsobom môžeme konať počas pôstu dobré skutky a pomôcť deťom a mladým, ktorí to potrebujú a sú v ťažkej situácii. Všetky bližšie informácie si môžete pozrieť na www.tehlicka.sk  Mgr. Katarína Križňanová

            • Irish Day - tematický deň na Zaymuske

            • V týždni, keď v anglicky hovoriacich krajinách oslavovali Deň svätého Patrika, misionára a patróna Írska, aj naši učitelia priniesli kúsok Írska do našej školy. Pondelok 14.3.2022 sa na našej škole „zazelenalo“. Všetci naši piataci, šiestaci a siedmaci spoznávali bližšie život a prácu svätého Patrika, oboznámili sa s írskou históriou, literatúrou, dejinami umenia, tradíciami, geografiou, míľami a pintami.

              Vďaka študijnému pobytu Erasmus+ v írskom Dubline Mgr. Korina Bieliková, Mgr. Zdenka Smolková, Mgr. Jakub Behrík a Mgr. Jaroslava Bielečková prišli s myšlienkou zorganizovať  tento deň plný írskych aktivít a zaujímavostí, ktoré prebiehali v slovenskom, ale najmä v anglickom jazyku. Ďalší zapojení vyučujúci si tiež pripravili svoje hodiny s témou Írskeho dňa.

              Pán kaplán Mgr. Tichý a pán učiteľ Mgr. Berešík mali na hodinách katolíckeho náboženstva pripravené aktivity pre našich žiakov, aby im priblížili misionársku prácu svätého Patrika.

              Na hodine "Literature" s pani učiteľkou Mgr. Mikovou objavovali čaro írskej poézie.

              S pani učiteľkou Mgr. Halajovou na "Irish Arts" spoznali dejiny umenia Írska a vyskúšali si tvoriť krásne farebné írske ornamenty, ako aj ich 3D modelovanie. Na hodine "Irish Design" s pani učiteľkou robili koláž z írskych symbolov.

              S pani učiteľkou Mgr. Malichovou podrobne preberali významné írske mestá a zaujímavé miesta na "Geography", kde si všetko zakresľovali do vlastnej mapy.

              Pán učiteľ Mgr. Behrík na hodinu "History" pripravil žiakom Múzeum Írska s interaktívnymi aktivitami, vďaka ktorým cez IKT technológie spoznávali turbulentnú históriu Írska.

              Počas "Maths" sa učili premieňať míle na kilometre a pinty na litre s pani učiteľkou Mgr. Smolkovou.

              Írske tradičné tance si vyskúšali s pani učiteľkou Mgr. Bielikovou na hodine "Culture", kde sa dozvedeli viac aj o rôznych írskych zvykoch a tradíciách.

              Ďakujeme všetkým učiteľom, ktorí sa do tematického dňa zapojili a pripravili zaujímavé pracovné listy a aktivity pre našich žiakov. Mgr. Korina Bieliková

            • IRISH DAY na 1.stupni

            • Írsky deň zažili aj žiaci zo 4.B triedy. Pripravila ho pre nich v poobedňajších hodinách v školskom klube Mgr. Jaroslava Bielečková. Konal sa 7. marca, na Deň svätého Patrika - misionára, biskupa a patróna Írska.

              Všetci účastníci mali oblečené niečo zelené, presne tak, ako to býva počas osláv v tento významný deň v Írsku. Keďže Mgr. Bielečková sa zúčastnila študijného pobytu Erasmus + v Írsku, zažila Írsko na vlastnej koži. Pre štvrtákov pripravila zaujímavé aktivity, aby aj žiaci na 1.stupni spoznali túto anglicky hovoriacu krajinu. Pozreli si prezentáciu o nevšedných miestach a pamiatkach krajiny, spoznali patróna Írska, dozvedeli sa aj o írskej histórii, o ich typických symboloch, zvykoch a tradíciách. Naučili sa riekanku a pesničku po anglicky, ktorú írske deti v tento deň spievajú. Nakoniec sa s pani učiteľkou Bielikovou naučili pravý írsky tanec. 

              Veľmi sa tešíme, že sme mohli našim žiakom takouto formou priblížiť krajinu Írsko i jej patróna sv. Patrika. Mgr. Korina Bieliková

            • Deň otvorených dverí 2022

            • Utorok 22.3. 2022 bol venovaný rodičom budúcich prváčikov, ktorí sa ešte rozhodujú, do ktorej školy svoje dieťa zapíšu. Po dvoch rokoch naša škola opäť otvorila bránu budúcim školákom a im rodičom,  aby mali možnosť spoznať našu Zaymusku.

              V triedach 1.B a 1.C si mohli rodičia s ich predškolákmi reálne pozrieť ako žiaci pracujú na vyučovaní, akí sú aktívni, ako sa správajú v triednom kolektíve. Prváci s radosťou čítali, písali a tvorili vety. Na matematike upevňovali sčítanie a odčítanie do 20 pomocou názorných pomôcok a precvičovali si riešenie matematických úloh.

              Počas vyučovania v triedach vládla veselá nálada a tvorivá atmosféra. K dispozícii boli aj zástupcovia vedenia školy, ktorí informovali o výchovno-vzdelávacom programe školy, činnostiach v ŠKD a v diskusii odpovedali na otázky rodičov.

              Deň otvorených dverí na našej škole bol plný príjemných a milých stretnutí. Tešíme sa na všetkých predškolákov na zápise v apríli. Mgr. Mariana Palutková

            • EINSTEIN TEEN 2022

            • Posledný februárový týždeň si žiaci štvrtého, piateho a šiesteho ročníka zmerali svoje vedomosti vo vedomostnej súťaži Einstein Teen v anglickom jazyku. Úlohy boli z rôznych oblastí, ktoré boli vytvorené v súlade s učebnými osnovami všeobecnovzdelávacích predmetov pre dané ročníky. Žiaci riešili úlohy z biológie/prírodovedy, geografie/vlastivedy, dejepisu, katolíckeho náboženstva, matematiky, ale aj úlohy týkajúce sa tematických okruhov z anglického jazyka, ako Hobbies, Sports, Holidays and festivals a podobne. Pre 4. ročník úlohy spracovala a zostavila Mgr. Jaroslava Bielečková, pre 5. a 6. ročníky ich zostavili učitelia: Mgr. Korina Bieliková, Mgr. Zdenka Smolková a Mgr. Jakub Behrík, ktorý nakoniec výsledky spracoval na IKT platforme.

              Výhercovia :
              4. ročník
              1. Richard Hmira 4.A
              2. Alexandra Handžáková 4.A
              3. Diana Jamborová 4.A
              5. ročník
              1. Hanka Páleníková 5.A
              2. Dajana Surovčíková a Gréta Bellová 5.B
              3. Ľubor Čírsky 5.B
              6. ročník
              1. Petra Gavláková 6.B
              2. Mária Elisabeth Berki 6.A
              3. Natália Vladarová 6.B a Tamara Žiaková 6.C

              Na základe výsledkov sme zostavili dievčenský súťažný tím:Saška Handžáková, Hanka Páleníková a Peťka Gavláková, ktoré budú našu školu reprezentovať v okresnom kole. Mgr. Korina Bieliková

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Dňa 2. 3. sa na Zaymuske konalo školské kolo 68. ročníka recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Opäť sme sa potešili množstvu nadšencov umeleckej literatúry, ktorí sa rozhodli podeliť o svoje schopnosti v prednese poézie a prózy so svojimi spolužiakmi. V tomto roku mala vyšší počet účastníkov II. kategória, v ktorej súťažia žiaci piateho a šiesteho ročníka, čo nás napĺňa optimizmom z toho, že umelecká literatúra má stále vysoké miesto u mladších čitateľov. Už teraz sa tešíme na stretnutie v ďalšom roku. Víťazom srdečne blahoželáme a držíme im palce tento týždeň v okresnom kole. Ďakujeme všetkým žiakom za účasť. Mgr. Dominika Várošová

            • Recitačná súťaž ... a Slovo bolo u Boha ...

            • Aj napriek sťaženým podmienkam a pravidelným karanténam jednotlivých tried sa nám podarilo zorganizovať školské kolá recitačnej súťaže ...a Slovo bolo u Boha...

              1. a 2. marca 2022 sa na našej škole konalo školské kolo recitačnej súťaže s kresťanskou tematikou.

              Žiaci 1. – 4. ročníka (I. kategória) recitovali vybrané ukážky z poézie a prózy. Umelecký dojem celej súťaže ešte umocnila hrou na flautu Katka Černická. Výhercovia za svoje výkony získali diplomy a knižné odmeny. Všetci účastníci súťaže si domov okrem pekného zážitku odniesli aj zaymusácky zápisník a sladkú odmenu.

              Žiaci 5. – 9. ročníka (II. a III. kategória) nám predniesli svoje recitácie ešte v prvom polroku. Vychutnávali sme si spoločne príjemne strávene popoludnie obohatené o umelecké prednesy poézie a prózy. Výhercovia boli odmenení diplomami a veľmi peknými knižkami od známeho autora Bruna Ferrera. Sme radi, že každoročne nachádzame medzi „Zaymusákmi“  veľa skrytých talentov a nadšencov umeleckej literatúry.

              Výsledky súťaže:                                                                                       

              Poézia, I. kategória: 

              1. miesto – Katarína Černická 4.B

               2. miesto – Natália Hrušková 4.B

               3. miesto – Júlia Bezáková 4.A

              Próza, I. kategória:

               1. miesto – neudelené

               2. miesto – Michaela Rybárová 2.B a Ján Gregor 2.A

               3. miesto – Adela Bašteková 3.A a Diana Jamborová 4.A

              Poézia, II. kategória: 

              1.miesto - Mária Elisabeth Berki 

              2.miesto Hanka Páleniková 

              Poézia, III. kategória:

              2.miesto - Monika Dubovcová 

              3.miesto - Dorota Šutková 

              Próza, II. kategória:

              1.miesto - Nela Čerňanská

              2.miesto - Karolína Harmatová

              3.miesto - Viktória Hrušková, Daniela Bodoríková

              Próza, III. kategória:

              1.miesto - Kristína Čižmáriková

              Ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť na tomto peknom podujatí a výhercom srdečne blahoželáme!

              Mgr. Gabriela Rašková, Mgr. Barbora Parízeková

               

            • Fašiangy v ŠKD

            • Fašiangy v ŠKD boli zábavné i edukatívne. V týždni pred popolcovou stredou sme sa s deťmi rozprávali o zvykoch a ľudových tradíciách v období fašiangov. Vyrábali sme si karnevalové masky a v dňoch        23. – 25.2. 2022 si každé oddelenie pripravilo svoj vlastný karneval, keďže protiepidemiologické opatrenia nedovoľovali premiešavanie kolektívov rôznych tried. Nechýbala promenáda v originálnych maskách, zábavné súťaže či tance. Pani vychovávateľky sa s deťmi postarali aj o koláčiky a iné sladkosti.

              Deťom sa karnevalový deň veľmi páčil a odchádzali domov plné zážitkov. A o tomto majú byť fašiangy – naplnené radosťou a zábavou pred prichádzajúcim pôstnym obdobím pred Veľkou nocou. Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Nevšedná geografia

            • Nevšedná geografia -  aj takto by sa dali nazvať hodiny, ktoré vďaka aktívnym a zvedavým žiakom neboli iba o memorovaní hlavných miest, riek či pohorí. Vo viacerých triedach vznikali naozaj jedinečné projekty, modely a workshopy.  

              Žiaci 7.B triedy pracovali na projekte s názvom Cestou necestou, počas ktorého vytvorili originálnu mapu Európy. Mapu malí „cestovatelia“ nakreslili, vyfarbili a polepili fotkami z dovoleniek, kde všade boli so svojimi rodinami. Vytvorenie tejto mapy bolo časovo veľmi náročné – žiaci na nej pracovali niekoľko mesiacov. Vďaka patrí aj pani učiteľke Halajovej, ktorá nám pomohla výtvarne dopracovať mapu do výslednej podoby.

              S triedou 6.B sme sa vybrali na poznávaciu cestu do Afriky. Heslo znelo: „S cestovateľskými taškami“. Na našich „potulkách“ sme mali možnosť zažiť jednotlivé krajiny Afriky všetkými zmyslami: spoznávali sme ich národné jedlá, zvyky, vyskúšali sme  hovoriť ich jazykmi.

              So žiakmi 6.A triedy sme sa vybrali zistiť niečo o afrických kmeňoch. Žiaci si pripravili informácie o danom kmeni a ich zvykoch. Vyrábali sme si „jednoduché masky“, ktoré odrážali život v kmeni. Zatancovali nám aj kmeňový tanec.

              Žiaci veľmi radi niečo vyrábajú, a tak sa v učebni geografie rozrastá zbierka nevšedných a veľmi zaujímavých 3D modelov, napríklad sopka od žiačky 5.B triedy, či 3D projekty žiakov 6. ročníka – Pretória, Afrika -  rastlinstvo a živočíšstvo, Baobab - zdroj vody pre ľudí v savane. A ďalšie nám neustále pribúdajú. Všetkým usilovným žiakom patrí pochvala za vytrvalosť a disciplinovanosť, s akou pristupovali k realizácii projektového vyučovania. Verím, že geografia pre mnohých žiakov nebude iba jedným z predmetov na vysvedčení, ale že poznatky z nej často využijú i  vo svojom živote.

              Geografická olympiáda – výsledky

              Geografická olympiáda si od žiakov vyžadovala väčší prehľad vo svete, hlbšie encyklopedické znalosti a bezchybnú orientáciu v mapách. Do školského kola sa zapojilo 26 žiakov. Najúspešnejšími riešiteľmi boli:

              - v kategórii E:

              1. miesto: Jasmína Zbínová, 8.A

              2. miesto: Peter Urban, 9.A

              3. miesto: Viktória Pečovská, 9.A

              - v kategórii F:

              1. miesto: Miroslava Kremnická, 6.C

              2. miesto: Šimon Gašpar, 7.B

              3. miesto: Vojtech Bálint, 6.A

              Z našich zástupcov v okresnom kole dosiahla najlepšie umiestnenie Jasmína Zbínová 8.A, ktorá v konkurencii 68 súťažiacich skončila na 5.mieste. Gratulujeme! Mgr. Ľubica Malichová

               

            • Medzinárodný deň sluchu v ŠKD

            • Pri príležitosti Medzinárodného dňa sluchu 3.3.2022 v OC Aupark prebiehali rôzne aktivity zamerané na tento zmyslový orgán. Deti z ŠKD sa v popoludňajších hodinách zúčastnili na tejto zaujímavej akcii. Organizátori, Asociácia nepočujúcich Slovenska (ANEPS), im ponúkli rozličné aktivity, ako napr. naučili sa „spievať“ pieseň posunkovou rečou, oboznámili sa so základnými posunkovými znakmi, napr. prosím, ďakujem a iné. Deti cez slúchadlá rozoznávali slová, ktoré im rušili iné zvuky, zaspievali pieseň, počas ktorej im boli zmerané decibely hluku a podobné aktivity. Dozvedeli sa, že veľký hluk môže trvalo poškodzovať zdravý sluch, a preto je potrebné dôkladne si chrániť  tento zmyslový orgán.  

              Deti si prostredníctvom týchto aktivít uvedomili, aký je sluch dôležitý pre každého človeka. Aké úžasné je, že môžeme počúvať krásnu hudbu, spev vtákov, šumenie lesa a ďalšie okolité zvuky, a aké ťažké to majú ľudia, ktorí majú poškodený sluch alebo  sú hluchí. Mgr. Jaroslava Bielečková

            • Nech Pán štedro odmení všetkých darcov

            • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do potravinovej a materiálnej pomoci pre ukrajinských utečencov. Či už cez Zaymusku v spolupráci s Katolíckou charitou Žilina, alebo cez iné organizácie. Našu „kvapku solidarity v mori pomoci“ sme odovzdali v sklade katolíckej charity, odkiaľ sa zavezie k tým, ktorým pomôže prežiť ťažký začiatok v cudzom svete. Ďakujeme tiež všetkým, ktorí v modlitbách prosia o ukončenie utrpenia na Ukrajine.

              Dá sa predpokladať, že modlitbovú, finančnú i materiálnu pomoc a podporu budú naši východní susedia ešte dlho potrebovať, a tak vás povzbudzujeme vo vašej ochote deliť sa a pomáhať  aj naďalej.

            • Lyžiarsky výcvik pre žiakov 7. a 8. ročníka

            • V dňoch od 20.2. do 25.2.2022 absolvovali žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka Základný lyžiarsky výcvik na Donovaloch.

              Aj napriek stále pretrvávajúcej zložitej pandemickej situácii sa podarilo zorganizovať lyžiarsky výcvik pre žiakov našej školy. Nielen pre siedmakov, ako je bežné, ale aj pre žiakov ôsmeho ročníka, ktorí sa kvôli pandémii nemohli zúčastniť lyžiarskeho výcviku v roku 2021.

              Pre 88 žiakov zo Zaymusky bolo ubytovanie zabezpečené v Penzióne Zornička na Donovaloch v pekných 3- a 4-lôžkových izbách. Stravovanie bolo formou švédskych stolov s výbornou kuchyňou. Počas celého pobytu, vrátane stravovania a výcviku, boli dodržiavané predpísané hygienické opatrenia, aby sa predišlo prípadnému šíreniu nákazy COVID-19.

              Všetci žiaci sa naučili základy lyžiarskej techniky. Začiatočníci, ktorých bola väčšina, sa naučili ovládať lyže a zvládať jednoduché svahy, pokročilí sa zdokonalili  v technike a taktiež dostali návod, ako sa ďalej zlepšovať.

              Počasie vyšlo, bol dostatok snehu, vystriedali sa všetky druhy počasia, od blankytne modrej oblohy so slniečkom, cez sneženie a aj nepríjemný  dážď, ktorý ale trval  asi len hodinu. V stredu počas oddychového  dňa  mohli žiaci zrelaxovať telo v Aquaparku Gothal v Liptovskej Osade a večer sa zúčastniť svätej omše.

              Počas pobytu žiaci mali možnosť zapožičať si korčule a vyskúšať si korčuľovanie pod holým nebom alebo ísť na večerné lyžovanie. Večerné lyžovanie za umelého osvetlenia si užilo 50 detí.

              Po dlhom čase izolácie, online vyučovania  a karanténnych opatrení boli deti zase v kolektíve a v prírode na čerstvom vzduchu. Pohyb a nové zážitky ich spojili a pozitívne nabili do ďalšej práce v škole.

              Veľké poďakovanie patrí pedagogickým zamestnancom Mgr. Eve Jančanskej, Mgr. Zuzane Zbínovej, Mgr. Adriane Behríkovej, Ing. Zuzane Bukovinskej, Mgr. Pavlovi Gerovi, externým inštruktorom z lyžiarskeho strediska Donovaly, ako aj všetkým pracovníkom Penziónu Zornička. Mgr. Pavol Blasbalg – vedúci lyžiarskeho výcviku

            • Biblická olympiáda

            • „Putovanie za cieľom“. To je ústredná téma tohtoročnej biblickej olympiády a  zároveň aj spojivo troch konkrétnych kníh Svätého písma – knihy Jozue, Tobiáš a Skutky apoštolov. Všetky nám ponúkajú cestu plnú nádeje, ktorou sa môžeme inšpirovať pri hľadaní našej vlastnej cesty životom.

              Školského kola biblickej olympiády, ktoré sa konalo 17.2. sa zúčastnilo 12 žiakov (symbolicky ako 12 apoštolov). Išlo o víťazov triednych kôl. Všetkých žiakov, ktorí sa do  tohtoročnej biblickej olympiády zapojili, naďalej povzbudzujeme v hľadaní pravdy vo Svätom Písme.

              Postupujúcim Anastázii Urdovej (90 z 98 bodov), Jurajovi Štefancovi (80,5 z 98 bodov) a Márii Elisabeth Berki (79 z 98 bodov) prajeme veľa úspechov v reprezentácii školy na dekanátnom kole. PaedDr. Janka Ďaďová

            • Chemická olympiáda - školské kolo

            • Chemická olympiáda – školské kolo

              V utorok 15. februára sa uskutočnila na našej škole chemická olympiáda, ktorej sa zúčastnili štyria žiaci z 9.A triedy. Všetci účastníci boli úspešní a postupujú do okresného kola. Žiakov sme odmenili diplomom a kozmetickým balíčkom.

              Riešitelia sa umiestnili v takomto poradí:

              1. miesto: Anastázia Urdová

              2. miesto: Samuel Dávid Ciesarik

              3. miesto: Monika Dubovcová

              4. miesto: Peter Urban

              Všetkým súťažiacim ďakujeme, že sa zapojili a držíme im palce na okresnom kole! Srdečne blahoželáme!

              Mgr. Patrícia Pastorková

            • Zaymuska pre Ukrajinu

            • V spolupráci s Diecéznou charitou Žilina sa aj naša škola zapája do potravinovej a materiálnej pomoci pre ľudí utekajúcich pred vojnou. Zbierka sa bude organizovať v stredu 2.3. vo vestibule školy.

              Veci môžu prinášať deti i rodičia do vestibulu školy v stredu ráno pred vyučovaním

              od 7:00 – 8:00 hod. a poobede od 12:00 - 16:00 hod..

              Prinášať môžete:

              POTRAVINOVÁ POMOC

              Trvanlivé potraviny - konzervy s mäsom, rybami, paštéty, strukoviny, instantné polievky, džemy, káva, čaj, cukor, med, soľ, cestoviny, omáčky na cestoviny

              Potraviny pre deti - sladkosti, piškóty, detské príkrmy: sušené materské mlieko, detská výživa, krupica, kaše

              MATERIÁLNA POMOC

              Hygienické potreby - toaletný papier, plienky (všetky veľkosti), vlhčené vreckovky, šampóny a sprchovacie gély, pracie prostriedky, papierové vreckovky, obrúsky, kuchynské utierky, utierky dezinfekčné, respirátory, testy, rúška

              Iné potreby - jednorazový plastový riad (príbory, poháre, misky, taniere), karimatky 

               

              ĎAKUJEME za vašu materiálnu pomoc i za vaše modlitby.

        • Kontakt

          • Cirkevná základná škola Romualda Zaymusa
          • 0903 591 593 - riaditeľ školy Mgr. R. Kačur 0909 250 827 - sekretariát, Bc. Anna Bašková 0910 842 754 - ekonómka, Ing. S. Kaducová 041/562 16 41 - zborovňa pedagog. zboru 0909 250 942 - vedúca ŠKD, Mgr. J. Bielečková 0910 842 821 - vedúca ŠJ, Anna Sršníková 0910 842 116 - vrátnica, v čase 8:00 - 16:00 Telefonický kontakt na zástupkyne riaditeľa: 0910 842 755 Mgr. M. Palutková - 1. stupeň 0911 280 476 Mgr. J. Bálintová - 2. stupeň
          • Ul. R. Zaymusa 3 010 01 Žilina Slovakia
          • IČO: 37813056
          • DIČ: 2021670849
          • EDUID: 100009217
        • Prihlásenie